Το Bitcoin έσπασε και το φράγμα των 11.000 δολαρίων

Το Bitcoin έσπασε και το φράγμα των 11.000 δολαρίων

Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε να κερδίζει ως και 3.100 δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα.

 

Οι επενδυτές που έριξαν πριν επτά μέρες τα χρήματά τους στο Bitcoin θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι. Κι αυτό γιατί το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του την Τετάρτη τα 11.000 δολάρια, φτάνοντας ως και τα 11.300 δολάρια – ή αλλιώς 3.100 δολάρια περισσότερα από την αξία του πριν μόλις μια εβδομάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος εν μέσω ανησυχιών ότι επίκειται κυβερνητική πρωτοβουλία στις ΗΠΑ για τη ρύθμιση της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων. Ήδη αρκετές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς και τον χώρο στον οποίο κινείται, ο οποίος ξεφεύγει πλήρως από τον έλεγχό τους.

Πάντως στον χώρο των επενδυτών φαίνεται πως κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και ετοιμάζουν να συστήσουν το Bitcoin στον κόσμο των futures. Δηλαδή των συμβολαίων μέσω των οποίων θα μπορεί κάποιος να αγοράζει μια ποσότητα Bitcoins στην τρέχουσα αξία τους, αλλά να αποφασίζει αν θα εισπράξει σε προκαθορισμένο χρόνο στο μέλλον τα χρήματα που θα δίνονται τότε για το ψηφιακό νόμισμα, ελπίζοντας ότι το ράλι της τιμής του δεν θα σταματήσει.

Τον τελευταίο χρόνο η αξία του διασημότερου κρυπτονομίσματος έχει σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ενώ χρειάστηκε περίπου τέσσερις μήνες για να πάει από τα 1.000 στα 2.000 δολάρια, έκανε το άλμα τα 10.000 από τα 9.000 δολάρια σε τρεις μέρες.