Το «χαράτσι» επιστρέφει για ένα εκατ. φορολογούμενους

Το «χαράτσι» επιστρέφει για ένα εκατ. φορολογούμενους

Εκκαθαριστικά ύψους 350 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έχουν οφειλές που εκκρεμούν από το 2013.

Το ποσό των 350 εκατ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν συνολικά τις επόμενες ημέρες περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι άφησαν απλήρωτο το «χαράτσι» που εισπραττόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το 2013 (ΕΕΤΑ).

Σύμφωνα με το «Βήμα», η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζεται να βεβαιώσει τις εν λόγω απλήρωτες φορολογικές οφειλές και να καλέσει τους φορολογουμένους είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους έως το τέλος Απριλίου είτε να το εντάξουν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των εκατό δόσεων, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα, καθώς όσοι άφησαν απλήρωτο το ΕΕΤΑ του 2013 δεν θα έχουν την παραμικρή προσαύξηση και επιπλέον θα μπορέσουν να εντάξουν την οφειλή τους σε 100 δόσεις.

Με πρόσφατες δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σημείωσε πως και το χαράτσι ακινήτων θα μπορέσει να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Έτσι, τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ αναμένεται να προχωρήσουν στη βεβαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποχρεώσεων, αναρτώντας τα σχετικά εκκαθαριστικά στο Taxisnet.