Το debate «γκρέμισε» τα social media

Το debate «γκρέμισε» τα social media
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (7Α), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μειμαράκης (6Α), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (4Α), ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (3Α), η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (Α), ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης (5Α) και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (2Α) λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015. Πραγματοποιήθηκε στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές, της 20ης Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti

Πρώτο θέμα σε Twitter και Facebook το debate των πολιτικών αρχηγών.

Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναφορών στο διαδίκτυο και ιδιαιτέρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το χθεσινό debate στην ΕΡΤ, καθώς περισσότερες από 125.000 αναφορές καταγράφηκαν από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ως τις 01:30 μετά τα μεσάνυχτα, μετά την ολοκλήρωση του debate.

Το 90% των αναφορών αφορούσε το επίσημο hashtag της ΕΡΤ, #ERTdebate2015.

Περίπου 106.000 χρήστες παρακολούθησαν το twitter της ΕΡΤ (@ertsocial), ενώ περισσότεροι από 132.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη σελίδα της στο Facebook.