Το δεύτερο μεγαλύτερο τζακπότ στην παγκόσμια ιστορία κληρώνει στις ΗΠΑ – Για 1,73 δισ. δολάρια

Το δεύτερο μεγαλύτερο τζακπότ στην παγκόσμια ιστορία κληρώνει στις ΗΠΑ – Για 1,73 δισ. δολάρια
Photo: AFP
Με πιθανότητες 1 στα 292,2 εκατομμύρια, όταν οι πιθανότητες να χτυπηθεί κανείς από κεραυνό μέσα στον επόμενο χρόνο είναι 1 προς 1,22 εκατ.

Το ποσό των 1,73 δισ. δολαρίων θα κληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης στη λοταρία του Powerball στις ΗΠΑ, σε αυτό που αποτελεί δεύτερο μεγαλύτερο τζακπότ στην παγκόσμια ιστορία.

Η κλήρωση, που έχει οριστεί για τις 11 της Τετάρτης (τοπική ώρα, 6 το πρωί της Πέμπτης σε ώρα Ελλάδας), είναι η 36η από τότε που ένας παίκτης του Powerball κέρδισε το τζακπότ πριν από τρεις μήνες. Τον Ιούλιο, ένας λαχνός στην Καλιφόρνια βρήκε και τους έξι αριθμούς και κέρδισε το μεγάλο βραβείο αξίας 1,08 δισ. δολαρίων.

Οι πιθανότητες για να κερδίσει κάποιος να κερδίσει είναι 1 στα 292,2 εκατομμύρια. Για σύγκριση, οι πιθανότητες να χτυπηθεί κανείς από κεραυνό μέσα στον επόμενο χρόνο είναι 1 προς 1,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, μετέδωσε το Reuters.

Εάν υπάρξει ένας μόνο νικητής την Τετάρτη, ο τυχερός κάτοχος του λαχνού θα έχει την επιλογή να του καταβληθεί το εκτιμώμενο τζακπότ σε 30 χρόνια ή να λάβει εφάπαξ 756,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό της Τετάρτης υπολείπεται λίγο από το τζακπότ του Powerball ύψους 2,04 δισ.  δολαρίων που κέρδισε ένας κάτοχος ενός μόνο λαχνού στην Καλιφόρνια τον Νοέμβριο του 2022. Αυτό αποτέλεσε παγκόσμιο ρεκόρ, σύμφωνα με το Powerball.

Τα δελτία Powerball, τα οποία κοστίζουν 2 δολάρια το καθένα, πωλούνται σε 45 πολιτείες, την Περιφέρεια της Κολούμπια, το Πουέρτο Ρίκο και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Οι κληρώσεις του Powerball πραγματοποιούνται στο στούντιο κληρώσεων της Λοταρίας της Φλόριντα στο Ταλαχάσι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com