Το δίκτυο του Bitcoin μπορεί να ξεπεράσει σε συναλλαγές τη Mastercard μέχρι το 2026

Το δίκτυο του Bitcoin μπορεί να ξεπεράσει σε συναλλαγές τη Mastercard μέχρι το 2026
pexels
O όγκος των συναλλαγών στο δίκτυο του πρώτου κρυπτονομίσματος έχει ξεπεράσει τον όγκο των πληρωμών μέσω του συστήματος PayPal

Συναλλαγές ύψους 489 δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο Bitcoin το δ’ τρίμηνο του 2021, ποσό το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από τον όγκο του συστήματος πληρωμών PayPal ύψους 302 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της BlockData.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BlockData, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο όγκος των συναλλαγών στο δίκτυο του πρώτου κρυπτονομίσματος έχει ξεπεράσει τον όγκο των πληρωμών μέσω του συστήματος PayPal.

Ταυτόχρονα, ο όγκος των συναλλαγών μέσω του συστήματος Mastercard το δ’ τρίμηνο ανήλθε σε 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και μέσω της Visa σε- 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στα 12 χρόνια ύπαρξης του Bitcoin, ο όγκος των συναλλαγών στο δίκτυο έχει φτάσει σχεδόν το ένα τρίτο αυτού της Mastercard. Οι αναλυτές αναμένουν ότι μέχρι το 2060, το δίκτυο του πρώτου κρυπτονομίσματος θα διακινεί περισσότερα χρήματα από ό,τι η Mastercard.

Και αν η τιμή του BTC συνεχίσει να αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό, αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι το 2026. «Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό ότι σε μόλις 12 χρόνια ύπαρξης, το Bitcoin έφτασε το ένα τρίτο του όγκου συναλλαγών της Mastercard, η οποία ιδρύθηκε το 1966», δήλωσαν οι αναλυτές της BlockData.