Το Doodle της Google για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2024

Το Doodle της Google για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2024
FRANCE, Paris, March 8, 2023, demonstration to mark the International women s rights day. Photography for Victoria Valdivia Trigo / Hans Lucas. FRANCE, Paris, 8 mars 2023, manifestation a l occasion de la journee internationale des droits des femmes. Photographie pour Victoria Valdivia Trigo / Hans Lucas. (Photo by Victoria Valdivia / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο.

Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών είναι το σημερινό (8/3) Doodle της Google.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο. Αποτελεί μια ευκαιρία για να τιμηθεί η κοινωνική, πολιτική και οικονομική επίτευξη των γυναικών, καθώς και για να αναδειχθούν οι προκλήσεις και οι ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα, με πρώτο στάδιο τους αγώνες των γυναικών για το δικαίωμα ψήφου. Το 1908, οι γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες διοργάνωσαν την πρώτη Εθνική Ημέρα της Γυναίκας, ενώ το 1911 η Διεθνής Σοσιαλιστική Γυναικεία Σύνοδος πρότεινε την ιδέα μιας διεθνούς ημέρας για την τιμή των γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 1975 από τον ΟΗΕ και από τότε γιορτάζεται σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, συζητήσεις και πολιτικές ενέργειες με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την ενίσχυση της ισότητας των φύλων.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι επίσης μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα επιτεύγματα των γυναικών σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η επιστήμη, η πολιτική και η οικονομία, καθώς και οι προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν, όπως η ανισότητα στην αμοιβή, η βία κατά των γυναικών και η έλλειψη πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: