Το εντυπωσιακό ποσό που πλήρωσε 28χρονος ιδρυτής εταιρείας κρυπτονομισμάτων για ένα γεύμα με τον Γουόρεν Μπαφετ

Το γεύμα με τον διάσημο επενδυτή και τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο δίνει την ευκαιρία στον πλειοδότη να μάθει για τις μεγαλύτερες συμφωνίες του Μπάφετ και να ακούσει χρήσιμες επενδυτικές συμβουλές.

Της Madeline Berg

Στις 31 Μαΐου, η ετήσια δημοπρασία για ένα γεύμα με τον Warren Buffett έκλεισε με μια νικητήρια προσφορά-ρεκόρ 4.567.888 δολαρίων -πάνω από 1 εκατ. μεγαλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ. Ο νικητής ήταν ο 28χρονος Justin Sun, ιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Tron. Ο Buffett δήλωσε: «Το μοναδικό καθολικό χαρακτηριστικό με όλους τους νικητές είναι ότι περνάνε ωραία και δεν αισθάνονται ότι πέταξαν τα λεφτά τους».

Το γεύμα με τον Warren Buffett- τον διάσημο επενδυτή και τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο- μπορεί να περιλαμβάνει πραγματικό super food, δίνοντας την ευκαιρία στον πλειοδότη να μάθει για τις μεγαλύτερες συμφωνίες του Buffett και να ακούσει χρήσιμες επενδυτικές συμβουλές. Αλλά τα tips για το πώς μπορεί κανείς να βγάλει χρήμα δίνονται με το αζημίωτο. Για 20η χρονιά στη σειρά, ο Buffett, βγάζει σε δημοπρασία ένα γεύμα, για να στηρίξει έναν από τους αγαπημένους του φιλανθρωπικούς οργανισμούς, τον Glide Foundation του Σαν Φρανσίσκο.

Η υποβολή προσφορών ξεκίνησε στις 26 Μαΐου στο eBay για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέσα σε 48 ώρες, το τίμημα για ένα γεύμα με τον Buffett και επτά φίλους του ξεπέρασε το ρεκόρ του 2016 των 3,456 εκατ. δολαρίων. Από τη σύλληψη της ιδέας το 2000, το ετήσιο γεύμα στο εστιατόριο Smith & Wollensky στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης- μια πιο κλασάτη επιλογή από τα αγαπημένα McDonald’s του Buffett- έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τον Glide.

«Κάνουν τη διαφορά και μεταφράζονται σε ανθρώπινα όντα που ανακαλύπτουν ότι υπάρχει ελπίδα στη ζωή και ότι κάτι καλύτερο τους περιμένει εκεί έξω», ανέφερε ο Buffett σε δήλωσή του σχετικά με τα χρήματα που έχει βοηθήσει να δοθούν στον Glide.

Ιδρυθείς περισσότερα από 50 χρόνια πριν, ο οργανισμός Glide, η αποστολή του οποίου είναι να σπάσει τον φαύλο κύκλο της φτώχειας στο Σαν Φρανσίσκο, παρέχει στήριξη σε περιθωριοποιημένα άτομα και οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των άστεγων, των μελών της κοινωνίας των ΛΟΑΤ και των μαύρων. Ο Buffett έχει πει για τον οργανισμό, ότι «είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός που έχω δει για ανθρώπους που η τύχη δεν τους τα έφερε καλά. Παίρνει ανθρώπους που έχουν πιάσει πάτο και τους επαναφέρει. Το έχω δει με τα μάτια μου».

Το κόστος του γεύματος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου απαλλάσσεται από φόρους, έχει αποδώσει για κάποιους: προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Berskshire Hathaway του Buffett ως διευθυντής επενδύσεων και ένας από τους πιο έμπιστούς του υπαλλήλους, ο Ted Wechsler αγόρασε δύο γεύματα πληρώνοντας 2,626,311 δολάρια το 2010 κι έπειτα 2,626,411 δολάρια το 2011. Έναν χρόνο μετά, προσλήφθηκε ως δεύτερος διευθυντής επενδύσεων στην Berkshire Hathaway, τον όμιλο επιχειρήσεων του Buffett, στον οποίο ανήκουν οι Geico, Dairy Queen και NetJets, μεταξύ άλλων.

Ο Buffett δεν είναι ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος που προσφέρει στήριξη για να επιλυθεί η κρίση αστέγων στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο ο ΟΗΕ κατηγόρησε για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων τον περασμένο Οκτώβριο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ιδρυτής της Salesforce, Marc Benioff και η σύζυγός του, Lynne, δώρισαν 30 εκατ. δολάρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο για έρευνα στην επίλυση του προβλήματος της στέγασης.