Το Facebook δίνει εξηγήσεις για το Safety Check στο Παρίσι

Το Facebook δίνει εξηγήσεις για το Safety Check στο Παρίσι

Περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια χρήστες του Facebook δήλωσαν «ασφαλείς στην τοποθεσία Παρίσι» μέσα σε 24 ώρες αφότου ενεργοποιήθηκε η σχετική εφαρμογή.

Το Facebook δέχθηκε αυστηρή κριτική καθώς πολλοί χρήστες του έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν τη σχετική εφαρμογή, χωρίς να βρίσκονται στην περιοχή που έλαβαν χώρα οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Λυπούμαστε βαθιά για ό,τι συνέβη στο Παρίσι, όμως υπάρχει επίσης μία πρωτεύουσα που ονομάζεται Βυρηττός και δέχθηκε επίσης επίθεση από τρομοκράτες χθες. Γιατί το Facebook δεν ενεργοποίησε τη σχετική εφαρμογή και για τον Λίβανο;» ήταν ένα από τα πολλά σχόλια χρηστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απάντησε στα χιλιάδες σχόλια των χρηστών μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, στον οποίο ανάρτησε και μία φωτογραφία του με τη γαλλική σημαία:

«Έχετε δίκιο πως υπάρχουν πως υπάρχουν πολλές άλλες σημαντικές συμπλοκές στον κόσμο. Μέχρι χθες, η πολιτική μας αφορούσε στην ενεργοποίηση της εφαρμογής αυτής μόνο για φυσικές καταστροφές. Μόλις τώρα την αλλάξαμε και σκοπεύουμε να την ενεργοποιούμε περισσότερο για ανθρωπιστικές καταστροφές από εδώ και στο εξής».

 

Από την πλευρά του, το στέλεχος του Facebook Alex Schultz σημείωσε επίσης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού: «Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά όταν δοκιμάζεις κάτι καινούριο, ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει σε ευαίσθητες στιγμές. Επιλέξαμε να ενεργοποιήσουμε την εφαρμογή «Safety Check» στο Παρίσι γιατί διαπιστώσαμε πως υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα στο Facebook καθώς εξελίσσονταν τα γεγονότα».