Το Facebook «θωρακίζει» τα Pages με επιπλέον βήματα ταυτοποίησης στοιχείων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «πάθημα» των αμερικανικών εκλογών του 2016 οδηγεί την εταιρεία στη λήψη μέτρων που θα επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα των Σελίδων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

της Lisa Marie Segarra

Ύστερα από την αποκάλυψη της ύπαρξης συντονισμένης εκστρατείας επηρεασμού των εκλογών του Νοεμβρίου για το αμερικανικό Κογκρέσο, το Facebook προσθέτει απαιτήσεις ταυτοποίησης για συγκεκριμένες σελίδες.

Συνολικά, αφαιρέθηκαν 32 λογαριασμοί στο Facebook και το Instagram, συμπεριλαμβανομένων κάποιων προφίλ στο Facebook και λογαριασμών σε Pages και Instagram. Επιπλέον, το Facebook προσθέτει απαιτήσεις επαλήθευσης για σελίδες με μεγάλο κοινό.

Το Facebook δεν εξήγησε τι ακριβώς θεωρεί «μεγάλο κοινό», αλλά περιέγραψε τις αλλαγές και είπε ότι παρόμοιες ενημερώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Instagram.

Οι λογαριασμοί που διαχειρίζονται Σελίδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν επαλήθευση δύο σταδίων και να επιβεβαιώνουν την βασική τοποθεσία τους. Οι διαχειριστές των Σελίδων για τις οποίες απαιτείται πρόσθετη επαλήθευση θα λάβουν ειδοποίηση στην κορυφή των News Feeds. Ο λογαριασμός δεν θα μπορεί να ανεβάσει τίποτα ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.

Πέρα από τις επιπλέον απαιτήσεις ταυτοποίησης, τα Facebook Pages θα προβάλλουν επιπλέον πληροφορίες, όπως το κατά πόσο μια Σελίδα έχει συγχωνευθεί με μια άλλη Σελίδα, καθώς και το ποιος διαχειρίζεται τη Σελίδα και ποια είναι η βασική τοποθεσία του.

«Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε οργανισμούς και άτομα από τη δημιουργία λογαριασμών που παραπλανούν τους ανθρώπους ως προς το ποιοι είναι ή τι κάνουν. Αυτές οι αναβαθμίσεις είναι κομμάτι των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να αυξήσουμε τη γνησιότητα και τη διαφάνεια των Σελίδων στην πλατφόρμα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Facebook.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη απόπειρα του Facebook να επιβάλλει μια τάξη στις Σελίδες και τους λογαριασμούς των χρηστών του, αφότου ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία ανάμιξης τρίτων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Δείτε ακόμη: Είναι ένα «Facebook επί πληρωμή» το μέλλον του κοινωνικού δικτύου;