To Firefox δίνει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του διαδικτύου: την αποστολή μεγάλων αρχείων

To Firefox δίνει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του διαδικτύου: την αποστολή μεγάλων αρχείων

Η κρυπτογραφημένη αποστολή μεγάλων σε μέγεθος αρχείων στο Internet έγινε από σήμερα ευκολότερη χάρη στο νέο εργαλείο της Mozilla.

Η Mozilla ανακοίνωσε χθες το λανσάρισμα ενός νέου εργαλείου, ονόματι Firefox Send. Η υπηρεσία – η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ως άμεσος ανταγωνιστής στο Dropbox – επιτρέπει σε κάθε χρήστη να μοιραστεί γρήγορα και εύκολα σημαντικά αρχεία, προτού τα εξαφανίσει για πάντα στη «μαύρη τρύπα» του διαδικτύου.

Η νέα υπηρεσία επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να μεταφέρει με drag-drop κρυπτογραφημένα αρχεία μέχρι 1 gb, χωρίς να απαιτείται log in ή εγγραφή  για την απόκτηση λογαριασμού. Όσοι, όμως, επιλέξουν να αποκτήσουν λογαριασμό, θα μπορούν να μεταφέρουν αρχεία μεγέθους έως 2,5 gb.

Το Firefox Send είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα, οι χρήστες μπορούν με drag-drop να ρίξουν το αρχείο που θέλουν να στείλουν, να επιλέξουν μία ημερομηνία λήξης του αρχείου, καθώς και να περιορίσουν τον αριθμό των επιτρεπόμενων downloads. Μπορούν επίσης, εφόσον το επιθυμούν, να προσθέσουν ένα συνθηματικό για περισσότερη ασφάλεια. Έπειτα, στους χρήστες δίνεται ένα link για το αρχείο, το οποίο μπορούν να μοιραστούν με τις επαφές που εμπιστεύονται.

Με τη νέα υπηρεσία προσφέρεται λύση στην κρυπτογραφημένη αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω email, τα οποία συνήθως καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο και μπορούν να φράξουν το inbox του παραλήπτη.

Η Mozilla ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μία δοκιμαστική εφαρμογή για συσκευές Android αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Η μη-κερδοσκοπική Mozilla είναι ευρέως γνωστή για τον browser Firefox και πρωτοστατεί στη διασφάλιση της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο, προσφέροντας στον Firefox πλοήγηση δίχως ανίχνευση. Μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica απέσυρε όλες τις διαφημίσεις από το Facebook και πέρυσι παρουσίασε το extension Facebook Container, το οποίο απομονώνει την περιήγηση των χρηστών στο Facebook.