«Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία για την Ελλάδα»

«Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία για την Ελλάδα»

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU επισημαίνει πως μόνο με το «πράσινο φως» του ΔΝΤ θα ψηφιστεί νέα συμφωνία για την Ελλάδα.

«Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει την όποια συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, εάν δεν συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου ‘Ανγκελα Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ.

«Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω για μία περαιτέρω πληρωμή, εάν το ΔΝΤ πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα. Είμαστε ευχαριστημένοι που το ΔΝΤ είναι μαζί μας, αλλά εάν αυτό πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα, η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα πει επίσης ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε περαιτέρω δόσεις (του δανείου)», σημείωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, στενός συνεργάτης της Μέρκελ και προσέθεσε:

«Η καγκελάριος θέλει σαφώς να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σίγουρα δεν θα ήταν μία φθηνότερη εναλλακτική λύση από την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Παράλληλα, σχολίασε: «Όλοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται. Κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν έχει την ευθύνη γι’ αυτό, εκτός από την ίδια την Ελλάδα. Όχι μόνο η ‘Ανγκελα Μέρκελ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, πολλοί άνθρωποι το θέλουν αυτό… Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει. Αλλά δεν θα έχει αποτέλεσμα το να θέτει η Ελλάδα τους όρους και να δηλώνει ότι “όλοι οι άλλοι πρέπει να χορέψουν στον δικό μας σκοπό”. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα».