Πώς το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτέλεσε «σανίδα σωτηρίας» για πολλές επιχειρήσεις μέσα στην πανδημία

Πώς το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτέλεσε «σανίδα σωτηρίας» για πολλές επιχειρήσεις μέσα στην πανδημία
Photo: pixabay.com
Κάποιες επιχειρήσεις, μάλιστα, το έκαναν αυτό για πρώτη φορά.

Καθώς τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης άρχισαν να κλείνουν στην αρχή της πανδημίας, πολλές επιχειρήσεις στράφηκαν στο διαδίκτυο μετατρέποντας τις βιτρίνες των καταστημάτων τους σε ψηφιακές βιτρίνες. Κάποιες επιχειρήσεις, μάλιστα, το έκαναν αυτό για πρώτη φορά.

Η GoDaddy – ηγέτιδα δύναμη στις πλατφόρμες web hosting – είδε τη χρήση των προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου της να εκτοξεύεται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο παρατηρήθηκε αύξηση 48% στον αριθμό των νέων συνδρομητών επί πληρωμή.

«Αυτή τη στιγμή αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας μια έκρηξη ψηφιακής επιχειρηματικότητας» λέει η Heidi Gibson, επικεφαλής διαχείρισης προϊόντων στη GoDaddy, σε συνέντευξή της στο Fortune.

Η Gibson εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας και των προϊόντων μάρκετινγκ της GoDaddy, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο να βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τα προϊόντα για να μεγεθύνουν την ψηφιακή τους παρουσία. Η ίδια παθιάζεται με το καθήκον αυτό, καθώς έχει ιδρύσει μια μικρομεσαία επιχείρηση με την επωνυμία American Grilled Cheese Kitchen, με παρουσία στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Η αύξηση στους νέους πελάτες της GoDaddy συνοδεύεται από αυξανόμενες πωλήσεις στην πλατφόρμα της. Η GoDaddy είπε ότι ο αριθμός των προϊόντων που παραγγέλθηκαν από τις ιστοσελίδες της αυξήθηκε κατά 141% από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο.

Αυτή η τάση μετάβασης στις διαδικτυακές πωλήσεις είναι απολύτως απαραίτητη. Αν και οι πωλήσεις λιανικής έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον Απρίλιο – όταν και καταγράφηκε η χειρότερη πτώση πωλήσεων στην ιστορία –, βρίσκονται πιο χαμηλά από τα επίπεδα του 2019. Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται συνεχώς και να εξαπλώνονται στις ΗΠΑ, και με τα lockdown να απειλούν τις προοπτικές του shopping σε φυσικά καταστήματα, οι εταιρείες πρέπει να είναι έτοιμες να ξαναδώσουν έμφαση στη διαδικτυακή παρουσία τους.

Έτσι, μόνο, θα αποτρέψουν μελλοντικές απολύσεις προσωπικού και θα απομακρύνουν την απειλή της χρεοκοπίας.