Το «Ionian Queen»στο «δυναμικό» της Hellenic Seaways

Το «Ionian Queen»στο «δυναμικό» της Hellenic Seaways

Το πλοίο διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που προσφέρουν άνεση και πολυτέλεια στον ταξιδιώτη.

Με το ΕΓ/ΟΓ «Ionian Queen», ενίσχυσε το στόλο της η εταιρεία «Hellenic Seaways», καθώς, όπως ανακοίνωσε, περιήλθε στην κυριότητά της.

Σύμφωνα με την εταιρία, το πλοίο διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που προσφέρουν άνεση και πολυτέλεια στον ταξιδιώτη. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 22 μιλίων, έχει συνολικό μήκος 192 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 2.000 επιβάτες, 700 ΙΧ ή 125 φορτηγά έως και 16 μέτρων και 60 ΙΧ, κάτι που το καθιστά ιδανικό για δρομολόγηση σε μακρινές διαδρομές όπως στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη αλλά και στην Ιταλία.

Η απόκτηση του συγκεκριμένου πλοίου, αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρεία, στρατηγικής σημασίας κίνηση, τόσο για την ίδια όσο και για την ελληνική ακτοπλοΐα, καθώς ενδυναμώνει τα δρομολόγιά της, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους επιβάτες και ταυτόχρονα ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών που εξυπηρετεί.