Το είπε και το έκανε η Ραχήλ Μακρή: Κατέθεσε μήνυση κατά Στουρνάρα

Το είπε και το έκανε η Ραχήλ Μακρή: Κατέθεσε μήνυση κατά Στουρνάρα
ΕΡΤ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ON AIR

Η κ. Μακρή αποδίδει στον κ. Στουρνάρα, πιθανό δόλο για όσα αναφέρει στην έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η κ. Μακρή αποδίδει στον κ. Στουρνάρα, πιθανό δόλο για όσα αναφέρει στην έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής που υπέβαλλε χθες στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τελικά δεν έγινε αποδεκτή.

Η βουλευτής, τόνισε ότι οι αναφορές του κ. Στουρνάρα περί grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο του, καθώς και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, αλλά κατ’ ιδίαν σε πολιτικούς αρχηγούς, και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης.

Και προσέθεσε η βουλευτής ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».

Ακόμα, ανέφερε ότι από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου, πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο Χρηματιστήριο.

Επίσης, η κ. Μακρή έκανε λόγο και για δόλο από την πλευρά του κ. Στουρνάρα, λέγοντας ενδεικτικά ότι ο δόλος ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις, κατατίθενται τον Οκτώβριο ή τον Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ