Τo ιστορικό Hilton γίνεται «The Ilisian»: Στα 340 εκατ. ευρώ η επένδυση

Τo ιστορικό Hilton γίνεται «The Ilisian»: Στα 340 εκατ. ευρώ η επένδυση
Κόσμος παρακολουθεί εκδήλωση για την παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των έργων στο κτηριακό συγκρότημα «The Ilisian» (πρώην «Hilton Athens») και του νέου ονόματος και των δυνατοτήτων της επένδυσης, Αθήνα, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής, μιας ολόκληρης πόλης, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, παρουσίασε το νέο πολυδιάστατο προορισμό της Αθήνας, «The Ilisian», που αναπτύσσεται με την ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Hilton στην περιοχή των Ιλισίων. Με έμπνευση από την περιοχή και τις προσόψεις του κτιρίου φιλοτεχνημένες από τον σπουδαίο Γιάννη Μόραλη, το «The Ilisian» αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του 2025.

Η επένδυση, συνολικού ύψους 340 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να έχει σημαντική θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία, με την εκτίμηση να φτάνει τα 1,25 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε ο Νικόλαος Γεωργόπουλος, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, βάσει σχετικής μελέτης του πανεπιστημίου.

Το έργο θα δημιουργήσει έως και 800 άμεσες θέσεις εργασίας, περίπου τρεις φορές περισσότερες από αυτές του Hilton σε λειτουργία.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολυτελείς εγκαταστάσεις και πολυδιάστατες χρήσεις

Ο προορισμός «The Ilisian» θα εκτείνεται σε 65.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει σειρά από χρήσεις ψυχαγωγίας, φιλοξενίας και ευεξίας. Θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο 5 αστέρων «Conrad», πολυτελείς κατοικίες κάτω από τα brands «Conrad» και «Waldorf Astoria», καθώς και σύγχρονη λέσχη μελών, γαστρονομικούς και ψυχαγωγικούς χώρους, καταστήματα και εμπειρίες αναψυχής και ευεξίας.

Δηλώσεις Μητσοτάκη

Στην παρουσίαση του έργου παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έναν βραχίονα σημαντικής οικονομικής προόδου και σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης πόλης, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το πρώην «Hilton Athens».

Όπως είπε, ο συνδυασμός των χρήσεων τριπλασιάζει ουσιαστικά και τις μόνιμες θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θα φτάσουν τις 800 “αλλά και τους τρόπους με τους οποίους το “Τhe Ilisian” θα συγκροτήσει ένα οικοσύστημα διεθνούς βεληνεκούς εδώ στο κέντρο της Αθήνας”.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επίσης το νέο ξενοδοχείο που διαδέχεται το εμβληματικό Hilton ως μία γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν, “οδηγώντας, όμως, συνολικά και την πρωτεύουσα σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον”.

“Όπως και στη θεμελίωση του «Hilton» από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έτσι και στις δικές μας μέρες η πατρίδα μας έχει υψηλούς στόχους, σαν τους εντυπωσιακούς για την εποχή του ορόφους του” είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

“Γι’ αυτό και νομίζω ότι αυτή η σύγχρονη λειτουργία του θα ξαναγίνει και αυτή με τον τρόπο της ένα μέρος της νέας εικόνας μίας χώρας που έχει ξανά νέους και μεγάλους ορίζοντες. Με τη φροντίδα της πολιτείας, αλλά και την οραματική ματιά μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, που με τη σειρά της εμπιστεύεται αυτή τη χώρα η οποία αλλάζει”.

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμβολή του επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και είπε ότι “όσα γίνονται εδώ, οφείλονται πρώτα και πάνω απ’ όλα στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, όχι μόνο για το όραμά του, αλλά για την αεικίνητη ενέργειά του να βλέπει συνέχεια πέρα και μπροστά από τις εξελίξεις”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε έναν τουρισμό προσηλωμένο στον διπλό πυλώνα της ποιότητας από τη μία και της βιωσιμότητας από την άλλη, και διευκρίνισε:

“Στη μεν πόλη με σεβασμό και στην οικιστική κλίμακα αλλά και στην καθημερινή ζωή. Και έξω από αυτήν με την προστασία του φυσικού μας πλούτου, του πράσινου, των δασών, του μπλε των θαλασσών μας, του λευκού των Κυκλάδων, του πολύχρωμου μωσαϊκού των χωριών μας και των οικισμών μας”.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι “σε ό,τι αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών, είμαι βέβαιος πως οι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας θα δικαιώσουν τη φήμη τους -εξάλλου, ο Αχιλλέας δεν θα επέτρεπε τίποτα λιγότερο-, με όπλα αυτό που πάντα ζητώ από τους ανθρώπους του κλάδου: Υψηλή επαγγελματική εξειδίκευση και φυσικά καλοπληρωμένους εργαζόμενους. Γιατί το ένα οδηγεί αναπόφευκτα στο άλλο”.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το ξενοδοχείο μπορεί να γίνει ένας προορισμός ο οποίος συνδυάζει τη γαστρονομία με τη ψυχαγωγία, με τη τέχνη, με τον αθλητισμό, με την ευεξία, και μετατρέπει-όπως είπε— με τον τρόπο του την Αθήνα ως προορισμό, αυτοτελή προορισμό και όχι απλά ως μία πόλη η οποία μπορεί να φιλοξενήσει τον επισκέπτη στον δρόμο του ή στον δρόμο της για κάποιο ελληνικό νησί.

“Έναν αυτόνομο προορισμό, μία Αθήνα φιλόξενη και επισκέψιμη 12 μήνες το χρόνο. Αυτό είναι το όραμά μας, το όραμα του υπουργείου Τουρισμού, και σε αυτό το όραμα έρχεται να συνδράμει αυτή η πολύ σημαντική επένδυση” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: