Το «κάδρο» έφερε κοντά Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη;

Το «κάδρο» έφερε κοντά Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη;

H πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ.

Την πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ τον Ιανουάριο, θα έχουν σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, στις 12:30.

Η συνάντηση πραγματοποιείται δύο εβδομάδες μετά τη συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρώην προέδρου της Βουλής, που προκάλεσε αμηχανία, αλλά και προβληματισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Β.Μεϊμαράκης, μιλώντας στον Real FM, είχε διαφωνήσει ανοιχτά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και με κεντρικές επιλογές του Κυρ.Μητσοτάκη, ενώ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ από την ημέρα της εκλογής του.

«Δεν έχω δει τον κ. Μητσοτάκη από την ημέρα της εκλογής του. Θέλω να έχω μια τακτική επαφή μαζί του, αλλά αυτό έγκειται στον ίδιο» ανέφερε, σημειώνοντας πάντως ότι μια τέτοια επικοινωνία πρέπει να γίνει επί της ουσίας και όχι για επικοινωνιακούς λόγους.

Συγκεκριμένα για το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές , διαμήνυσε ότι δεν προσυπογράφει έναν πόλεμο σε όλα τα πεδία με την κυβέρνηση. «Ζητούμενο παραμένει η εθνική συνεννόηση και όχι οι κραυγές […] Το σύνθημα ‘φύγετε’ δεν είναι λύση, γιατί η χώρα θα σέρνεται και ο Τσίπρας θα μένει» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, φάνηκε να διαφωνεί στην τοποθέτηση του Αδ.Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές προς τον Κυρ.Μητσοτάκη. «Η διοίκηση του κόμματος, η νομή της κομματικής εξουσίας και η ευθύνη αφορά τον πρόεδρο. Στα πρόσωπα δύσκολα θα συμφωνήσουμε. Με πολλούς μπορούμε και πρέπει να συνυπάρχουμε στην ΚΟ, αλλά δεν μπορεί να είναι στην ηγετική ομάδα και δεν μπορεί να κραυγάζουν» ανέφερε.

Η «αποκατάσταση»
Ανάμεσα στα πορτρέτα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού, από προχθές βρίσκεται και αυτό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μόλις πληροφορήθηκε ότι στην αίθουσα Τύπου του κόμματος στο ισόγειο, όπου βρίσκονται τα κάδρα όλων όσοι έχουν χρηματίσει πρόεδροι στην κεντροδεξιά παράταξη, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη κ.λπ., δεν είχε αναρτηθεί, λόγω παράλειψης κατώτερων κομματικών στελεχών, η φωτογραφία του κ. Μεϊμαράκη, έδωσε εντολή, σύμφωνα με παραπολιτικό σχόλιο του σημερινού Ελεύθερου Τύπου, αυτό να γίνει αμέσως.

Μάλιστα, όπως τόνιζαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εικόνα του έπρεπε να βρίσκεται εκεί, δεδομένου ότι πρόκειται για πρώην πρόεδρο που πήρα πάνω του το κόμμα σε μια εκλογική διαδικασία.