Το κάστρο του Κόμη Δράκουλα πωλείται για 66 εκατ. δολάρια

Το κάστρο του Κόμη Δράκουλα πωλείται για 66 εκατ. δολάρια
Bran Castle illuminated in rural landscape, Bran, Brasov, Romania Photo:

Το κάστρο Μπραν χτίστηκε το 1212 και βρίσκεται στην πόλη Μπρασόφ, διαθέτει πολλές κρεβατοκάμαρες, δωμάτια και… μπουντρούμια.

«Ιστορικό κάστρο πάνω στο γκρεμό με καταπληκτική θέα προς πώληση».  Αυτή θα μπορούσε να είναι η αγγελία του μεσιτικού γραφείου που βγάζει προς πώληση τον πύργο του Κόμη Δράκουλα. Αν πάλι σας ακούγεται γνώριμο είναι γιατί με αυτά τα λόγια περιέγραφε τον κάστρο στο βιβλίο του ο Bram Stoker.

Αυτός ο παράδεισος για όσους αγαπούν τη φύση προσφέρει απεριόριστη ιδιωτικότητα, καθώς «μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι μπορείς να δεις μόνο πράσινες κορυφές δέντρων».

Το κάστρο είναι πραγματικό και μπορείτε να το αποκτήσετε με 66 εκατομμύρια δολάρια. Να συνυπολογίσετε πως το κάστρο Μπραν θα χρειαστεί κάποιες επισκευές καθώς διαθέτει 57 υπνοδωμάτια αλλά δεν έχει εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση.

Χτισμένο το 1226, το κάστρο Μπραν ήταν αρχικά στρατιωτικό φρούριο, το οποίο υπερασπίστηκε την Τρανσυλβανία. Από τότε που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 1388, το ακίνητο είχε ένα ταραχώδες ιστορικό ιδιοκτητών, από κομμουνιστές μέχρι ιππότες.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, το κάστρο δόθηκε ξανά στη βασιλική οικογένεια. Το κάστρο ανήκει στον Ντομινίκ φον Αμπσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας και θεωρείται ένας απ’ τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ρουμανίας που φιλοξενεί πάνω από 560.000 ανθρώπους το χρόνο.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες γερνούν, όμως, όπως αναφέρει η Telegraph, και θέλουν να βρουν κάποιον νεότερο για να κρατήσει το κάστρο και να το διαχειριστεί ως τουριστικό θέρετρο.

Να σημειωθεί πως το 2014, το κάστρο είχε βγει ξανά προς πώληση για 47 εκατ. δολάρια αλλά φάνηκε δύσκολο να πουληθεί.