Το μεγαλύτερο αστέρι του Spotify είναι ένας 24χρονος Νορβηγός

Το μεγαλύτερο αστέρι του Spotify είναι ένας 24χρονος Νορβηγός

Γιατί όλοι οι χρήστες ακούνε τη μουσική του;

Ο 24χρόνος ανερχόμενος DJ και παραγωγός Kygo από τη Νορβηγία έχει κατακτήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τη κορυφή της μουσικής βιομηχανίας.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο στριμαρίσματα των τραγουδιών του έχει ο μουσικός στο Spotify μέσα σε ένα χρόνο – περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μουσικό στη γη.

Τα τραγούδια του όπως το «Stole the Show», «Stay» και το ρεμίξ «Sexual Healing» ακούγονται παντού στο ραδιόφωνο και κάνουν τις συναυλίες του τραγουδιστή sold out παντού.
«Οι άνθρωποι δεν ακούν πια άλμπουμ. Βρίσκουν απλά καλά τραγούδια» λέει ο Kygo, το πραγματικό όνοματου οποίου είναι Kyrre Gørvell-Dahl.

Οι DJs συχνά χλευάζονται ως μουσικοί, γιατί ο κόσμος θεωρεί πως απλά πιέζουν κουμπιά, αλλά ο Kygo είναι μέρος της γενιάς των επιτυχημένων DJs οι οποίοι είναι επίσης ταλαντούχοι παραγωγοί.

Η ηλεκτρονική μουσική αξίζει πλέον 6 δις δολάρια και οι μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες στον κόσμο έσπευσαν να υπογράψουν EDM DJs όπως ο Kygo, ο David Guetta και ο Avicii.

Ο Kygo πριν μερικά χρόνια σπούδαζε ακόμα διοίκηση επιχειρήσεων στη Σκωτία και «ανέβαζε» τραγούδια στο YouTube και στο SoundCloud. Ο ίδιος σκοπεύει να συνεχίσει με τις online υπηρεσίες μουσικής, ακόμα και δίνει δωρεάν τη μουσική του.

Γιατί πιστεύει τόσο στις υπηρεσίες μουσικής ακόμα κι αν αυτές είναι δωρεάν; Η απάντηση είναι απλή. Αυτό είναι το «κλειδί» που ανοίγει τις πόρτες για τις συναυλίες και κάνει να γεμίζουν τα στάδια.