Το μεγαλύτερο campus της Apple που ίσως κανένας δεν γνωρίζει

Το μεγαλύτερο campus της Apple που ίσως κανένας δεν γνωρίζει

Η τεχνολογική εταιρεία έχει καταφέρει να χτίσει ένα τεράστιο campus μέσα σε λίγα μόλις χρόνια πολύ «διακριτικά».

Η Apple έχει μεταφέρει, αθόρυβα, χιλιάδες εργαζόμενούς της σε ένα campus, το οποίο είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από οποιοδήποτε άλλο γραφείο της τεχνολογικής εταιρείας, και μάλιστα δεν είναι καν στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Πιο αναλυτικά, ο κατασκευαστής των iPhone μετακόμισε σε ένα τεράστιο campus 1,1 εκατ. ποδιών στο βόρειο Ώστιν, καθώς και σε ένα άλλο μικρότερο (216.000 τετραγωνικών ποδιών) νοτιοδυτικά της πόλης.

Σημειώνεται ότι η τεχνολογική εταιρεία έχει πάνω από 6.000 εργαζόμενους στην πρωτεύουσα του Τέξας.

Η παρουσία του τεχνολογικού κολοσσού στο Ώστιν χρονολογείται από το 1992 και τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα σημαντικό κόμβο για την Apple, ενώ διαθέτει ακόμη ένα κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, τις λειτουργίες του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και το διαδικτυακό της κατάστημα.

Το 2010, η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προσθέσει στην ομάδα του Ώστιν επιπλέον 100 υπαλλήλους, καθιστώντας μια βάση για το σχεδιασμό των μικροτσίπ. Οι συγκεκριμένοι μηχανικοί από τότε έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των επεξεργαστών της εταιρείας, καθώς και σε άλλα εξαρτήματα για τα iPhone και τα iPads.

Κατά τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο εργατικό δυναμικό στο Ώστιν, χωρίς να «τραβήξει» τα βλέμματα πολλών ανθρώπων, ενώ αυτό που κανείς ακόμη δεν γνωρίζει είναι πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι της τεχνολογικής εταιρείας θεωρούνται ως τα πιο σημαντικά «προϊόντα» και μυαλά της Apple.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πανεπιστημιούπολη της Apple δεν παρέχει στο εργατικό δυναμικό τη δυνατότητα της απασχόλησης, καθώς διαθέτει τα πάντα: Από συνηθισμένα εστιατόρια μέχρι και κέντρα ευεξίας και χαλάρωσης.