Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποιημένων ζώων στον κόσμο

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποιημένων ζώων στον κόσμο

Η Κίνα και η Νότια Κορέα θα παρέχουν από κοινού στην παγκόσμια αγορά περίπου ένα εκατομμύριο βοοειδή το χρόνο.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποιημένων ζώων στον κόσμο αναμένεται να δημιουργήσουν από κοινού η Κίνα και η Νότια Κορέα, παρέχοντας στην παγκόσμια αγορά περίπου ένα εκατομμύριο βοοειδή το χρόνο.

Την ανακοίνωση της κατασκευής του εργοστασίου ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας BoyalLife τη Δευτέρα, το οποίο θα βρίσκεται στην επαρχία Τιανγίν της Κίνας, ενώ εκτός από μοσχάρια θα έχει τη δυνατότητα να κλωνοποιεί και σκύλους καθώς και είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

Ο CEO της εταιρείας Xu Xiaochun υπογράμμισε ότι στόχος της κοινοπραξίας είναι η αύξηση της παραγωγής μοσχαριών υψηλής ποιότητας, η οποία θα καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση του κρέατος στην Κίνα. Μάλιστα, ο ίδιος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «το κλωνοποιημένο μοσχάρι είναι το νοστιμότερο που έχει φάει», συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Sooam Biotech, που εδρεύει στη Νότια Κορέα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κλωνοποιήσει πάνω από 550 κουτάβια τα τελευταία δέκα χρόνια, καθιστώντας τον dr. Ηwang ως τον πρώτο άνθρωπο που κατάφερε να κλωνοποιήσει σκύλο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο εταιρείες έρχονται σε επαφή, καθώς την περσινή χρονιά συνεργάστηκαν προκειμένου να κλωνοποιήσουν μια σπάνια ράτσα Θιβετιανών σκύλων.

Σύμφωνα με τον Hwang, τα σκυλιά είναι άριστα εκπαιδευμένα για να βρίσκουν βόμβες αλλά και να κάνουν έρευνες και διασώσεις, ενώ αξιοποιούνται ήδη από την αστυνομία της Κίνας και του Αφγανιστάν για τον εντοπισμό των ναρκωτικών.

Για αρχή η κοινοπραξία έχει στόχο να παράγει 100.000 μοσχάρια ανά έτος και στην πορεία προσδοκά να αυξήσει τον αριθμό στο ένα εκατομμύριο, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2016, μετά την επένδυση ύψους 31 εκατ. δολαρίων.

Η κλωνοποίηση είναι ένα τομέας βιοτεχνολογίας που η Κίνα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντική πρόοδο, αφήνοντας πίσω της την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.