Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου κατασκευάζεται στην Μέκκα

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου κατασκευάζεται στην Μέκκα

Το Abraj Kudai  με τα 10.000 δωμάτια και τα 70 εστιατόρια θα κοστίσει στο κράτος της Σαουδικής Αραβίας 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Μέκκα, η ιερότερη πόλη των μουσουλμάνων, μετατρέπεται σε ένα Λας Βέγκας της Ανατολής με τις νέες υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που δημιουργούνται στην πόλη της Σαουδικής Αραβίας. Μετά το ξενοδοχείο Abraj al-Bait, το δεύτερο υψηλότερο κτήριο του κόσμου, ένα νέο «μεγαθήριο», που μοιάζει βγαλμένο από τα παραμύθια της ανατολής, έρχεται να για να κυριαρχήσει στον τουριστικό τομέα της πόλης.

Το Abraj Kudai βρίσκεται στην τελευταία φάση κατασκευής του και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2017. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ξενοδοχείο που κατασκευάζεται στον κόσμο, μία αρχιτεκτονική κατασκευή που εκτείνεται σε 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, περίπου 12 χιλιόμετρα νότια του μεγάλου τεμένους Masjid al-Ḥaram.

Το νέο κτήριο θα περιλαμβάνει 12 πύργους, 10.000 δωμάτια και 70 εστιατόρια. Θα περιέχει, μεταξύ άλλων, ελικοδρόμια, εμπορικά καταστήματα και ένα πλήρες συνεδριακό κέντρο.

Το ξενοδοχείο κατασκευάζεται από τον όμιλο Dar Al-Handasah και χρηματοδοτείται με το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το υπουργείο οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας. Άλλωστε το νέο ξενοδοχείο θα συμπεριλάβει επτά ορόφους αποκλειστικά για χρήση της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

Με την ολοκλήρωσή του το ξενοδοχείο θα ξεπεράσει σε αριθμό δωματίων το MGM Grand Hotel, στο Λας Βέγκας, που κατέχει, με «μόλις» 6.198 δωμάτια, τον τίτλο του μεγαλύτερου ξενοδοχείου του κόσμου, στη σχετική κατηγορία.