Το metaverse ίσως αξίζει τρισεκατομμύρια σύμφωνα με την Cathie Wood

Το metaverse ίσως αξίζει τρισεκατομμύρια σύμφωνα με την Cathie Wood
A binary code and the word 'metaverse' displayed on a laptop screen are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on October 25, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Θα αλλάξει τον κόσμο με τρόπους «που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε».

της Kylie Logan

Μπορεί το metaverse να βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αλλά η επενδυτής Cathie Wood λέει ότι θα επηρεάσει κάθε πτυχή της οικονομίας.

Το CNBC Pro ρώτησε την Τετάρτη τη γνωστή ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της Ark Invest αν συμφωνεί ότι το metaverse θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και εκείνη είπε ότι θα ανέλθει σε αυτό το επίπεδο και θα επεκταθεί πολύ πέρα από «το gaming και τα καταναλωτικά αγαθά», σύμφωνα με το Markets Insider.

«Θα έχουμε το ψηφιακό μας …δίδυμο αδερφάκι, και αυτό θα επιτρέψει πολλή διασκέδαση και πολλή αποτελεσματικότητα», δήλωσε η Wood.

«Είναι μια μεγάλη ιδέα που πιθανώς θα διεισδύσει – όπως ακριβώς συμβαίνει με την τεχνολογία, ούτως ή άλλως – σε κάθε τομέα με τρόπους που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Το fund της Wood είχε πολύ καλές επιδόσεις το 2020, χάρη σε μετοχές όπως η Tesla, αν και την περασμένη εβδομάδα βυθίστηκε περίπου κατά 7%, σύμφωνα με το Business Insider.

Το metaverse είναι περισσότερο γνωστό για το εικονικό παιχνίδι μέσω διαδικτυακών κόσμων όπως το Fortnite ή το Roblox. Όμως, είναι σχετικά νέο στην κυρίαρχη κουλτούρα, σε μεγάλο βαθμό χωρίς σαφή ορισμό, και έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο αποδίδουμε αξία.

Αυτή την εβδομάδα, ένα κομμάτι ψηφιακής «γης» πωλήθηκε για 4,3 εκατομμύρια δολάρια. Η εικονική γη, που κάποτε ανήκε στην εταιρεία συμμετοχών βιντεοπαιχνιδιών Atari SA, ανήκει τώρα στον επενδυτή ακινήτων του metaverse, Republic Realm. Την περασμένη εβδομάδα, ένα άλλο κομμάτι ψηφιακής ακίνητης περιουσίας πωλήθηκε για 2,4 εκατομμύρια δολάρια. Ο αγοραστής, η Metaverse Group, δήλωσε ότι σκόπευε να το χρησιμοποιήσει για να εισέλθει στην ψηφιακή μόδα, σύμφωνα με το Markets Insider.

Θα ήταν κοντόφθαλμο να σκεφτεί κανείς ότι το metaverse τελειώνει με το gaming, και η Wood ανέφερε ενδεικτικά την Trimble – η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα πεδίου για τη δημιουργία ψηφιακών περιβαλλόντων για παγκόσμιες βιομηχανίες – για να στηρίξει την άποψή της ότι το metaverse μπορεί να έχει έναν καθολικό αντίκτυπο. Η Wood παρομοίασε το metaverse με την απρόβλεπτη αλλά ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η Wood δεν είναι η μόνη στην πρόβλεψή της ότι το metaverse θα μπορούσε να αποδειχθεί προσοδοφόρο σε πολλούς τομείς. Αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, δήλωσε ότι το metaverse θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Τις επόμενες δεκαετίες, το metaverse έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Sweeney, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Πηγή: Fortune.com