Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά: «Είμαι ακόμα εδώ»

Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά: «Είμαι ακόμα εδώ»

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί για ακραίο λαϊκισμό.

«Εξακολουθώ να είμαι ενεργός τις πολιτικές υποθέσεις της χώρας μου» τονίζει σε συνέντευξή του στον ισπανικό δημοσιογραφικό όμιλο La Razon ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Εγώ είμαι ακόμα εδώ…» λέει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η ιστορία κρίνει κάποιον, αφού αυτός έχει φύγει.

Παράλληλα εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για τον Αλέξη Τσίπρα και δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένος από τον πρωθυπουργό «για το λαϊκισμό που επέδειξε, για τις εξωφρενικές υποσχέσεις που έδωσε, προκειμένου να αναδειχθεί στην εξουσία και για τα ψέματά που λέει για να παραμείνει στην εξουσία».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η Ιστορία και τα ΜΜΕ ήταν δίκαια μαζί του ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Όχι, τα Μέσα δεν υπήρξαν “δίκαια” μαζί μας. Και τώρα το παραδέχονται σιγά-σιγά». «Όσον αφορά στην ίδια την Ιστορία», πρόσθεσε, «είναι πολύ νωρίς να πει κανείς. Άλλωστε, η Ιστορία κρίνει κάποιον αφού αυτός έχει φύγει. Κι εγώ είμαι ακόμα εδώ…».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, στις μέρες της δικής μας διακυβέρνησης, η Ελλάδα ανάρρωνε και συνερχόταν από τη χειρότερη κρίση που πέρασε εδώ και δεκαετίες. «Και ο κ. Τσίπρας», συνέχισε, «μας έβαλε πάλι στην “εντατική” μετά από λίγους μήνες ανόητων και ανεύθυνων πολιτικών.

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, ο λαϊκισμός είναι «ασθένεια», οι «εύκολες λύσεις» που υπόσχεται οδηγούν πάντα σε ισοπεδωτικές καταστροφές, χωρίς προηγούμενο, πέρα από σύνορα και με μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες, διχάζοντας ολόκληρες κοινωνίες, παραλύοντας οικονομίες και δηλητηριάζοντας δημοκρατίες.