Το μυστικό δείπνο των καραμανλικών για το μέλλον της ΝΔ

Το μυστικό δείπνο των καραμανλικών για το μέλλον της ΝΔ

Συνάντηση με φόντο τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ - Τι θα κάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ στελεχών της ΝΔ για το θέμα του νέου προέδρου.  Μια από αυτές έγινε μεταξύ καραμανλικών στελεχών το βράδυ της Κυριακής, υπό τον στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, με φόντο τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ.
Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο δείπνο συμμετείχαν οι κ.κ. Κλαδάς, Σκορδάς και άλλοι και συζήτησαν για το τι μέλλει γενέσθαι στη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, έδειξαν την προτίμησή τους στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία του κόμματος, ωστόσο εμφανίστηκαν προβληματισμένοι με τη διαδικασία που ακολουθείται, αλλά και με το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει μαζέψει ακόμα υπογραφές και καθυστερεί την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

Παράλληλα, όπως είπαν κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να λάβει σήμερα την απόφαση για το αν θα κατέβει στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ, αφού δει τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή (ξανά).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και δέχεται ισχυρές πιέσεις για να κατέβει υποψήφιος, επιθυμεί να λάβει εγγύηση για τη διασφάλιση των διαδικασιών της εκλογής προέδρου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει ακόμα προσδιορίσει ούτε τον χρόνο της ανακοίνωσης αλλά ούτε και το περιεχόμενο αυτής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνός», συνεχίζει να εξετάζει τα δεδομένα και τις παραμέτρους για την «κούρσα» της διαδοχής, γεγονός για το οποίο λαμβάνουν χώρα συνεχείς συσκέψεις με τους κοντινούς του συνεργάτες.

Η συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ εκτιμάται ότι θα παίξει κομβικό ρόλο στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ, η οποία ωστόσο επισήμως διαψεύδεται.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο σπίτι του κ. Καραμανλή στη Ραφήνα, οι δύο άνδρες συζήτησαν ενδελεχώς όλα τα θέματα που αφορούν την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη, με γνώμονα την ενότητα του κόμματος.

Πηγές του «Έθνους» αναφέρουν επίσης ότι, εφόσον ο κ. Μεϊμαράκης αποφασίσει να καταθέσει υποψηφιότητα, οι κ. Καραμανλής και Μεϊμαράκης εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν και νέα συνάντηση, την οποία θα δημοσιοποιήσουν αυτήν τη φορά, προκειμένου να λάβει δημόσια το «χρίσμα» ο κ. Μεϊμαράκης.