Το μυστικό όπλο της Apple «εκτοξεύει» τις προβλέψεις για τη μετοχή της εταιρείας

Το μυστικό όπλο της Apple «εκτοξεύει» τις προβλέψεις για τη μετοχή της εταιρείας
Few customers are shopping at an Apple store in Nanjing, Jiangsu Province, China, on March 27, 2024. According to data from the China Academy of Information and Communications Technology (CAICT), Apple shipped approximately 5.5 million iPhones in the Chinese domestic market in January 2024, which is a 39% decrease year-on-year. Around 2.4 million units were shipped in February, marking a 33% decline from the previous year. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Apple αποκτά ένα μυστικό όπλο με τα τηλέφωνα με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης και η Bank of America εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 20%

Του Will Daniel

Η Apple πρόκειται να αποκτήσει ένα νέο μυστικό όπλο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερικές …ζουμερές αποδόσεις για τους επενδυτές: τηλέφωνα με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Οι αναλυτές της Bank of America τα αποκαλούν IntelliPhones και σε ένα σημείωμα της Τετάρτης υποστήριξαν ότι αυτές οι συσκευές υψηλής ισχύος θα είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με την τρέχουσα γκάμα smartphone.

Ο αναλυτής έρευνας μετοχών Wamsi Mohan και η ομάδα του περιέγραψαν ένα μέλλον όπου τα τηλέφωνα θα χρειάζονται πολύ περισσότερη υπολογιστική ισχύ για να χειριστούν την καθημερινή χρήση “AI agents” που θα βοηθούν με τα πάντα, από κρατήσεις ταξιδιών και μετάφραση σε πραγματικό χρόνο μέχρι προγραμματισμό και διδασκαλία. Για την Apple και την εγκατεστημένη βάση της με περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια ενεργά smartphone, αυτό σημαίνει μια τεράστια ευκαιρία να πουλήσει στους πελάτες την πιο πρόσφατη και κορυφαία τεχνολογία ΤΝ.

«Βλέπουμε την εισαγωγή των smartphone με τεχνητή νοημοσύνη (IntelliPhones) ως ένα γεγονός αναβάθμισης που συμβαίνει μία φορά τη δεκαετία», έγραψαν ο Mohan και η ομάδα του.

Τα IntelliPhones πρόκειται να προσφέρουν μια νέα εμπειρία στους καταναλωτές που τα smartphones δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν, συμπεριλαμβανομένων εμπειριών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, παρακολούθησης της υγείας και πολλά άλλα, σύμφωνα με τους αναλυτές της BofA. «Καθώς η τεχνολογία ΤΝ εξελίσσεται, το χάσμα μεταξύ των IntelliPhones και των παραδοσιακών smartphone είναι πιθανό να διευρυνθεί περαιτέρω, προσφέροντας ακόμη πιο εξελιγμένες και εξατομικευμένες λειτουργίες που τροφοδοτούν την επιθυμία για αναβάθμιση», έγραψαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από 7% τους τελευταίους 12 μήνες, υστερώντας σε σύγκριση με τον S&P 500 και ιδιαίτερα με τον κλάδο του Big Tech. Αλλά με την εποχή των τηλεφώνων με δυνατότητα ΤΝ στον ορίζοντα, οι αναλυτές της Bank of America αναμένουν μια ανατροπή. Ο Mohan και η ομάδα του επανέλαβαν την αξιολόγηση buy και τον στόχο τιμής των 230 δολαρίων για τις μετοχές της Apple την Τετάρτη. Είναι μια προοπτική που αντιπροσωπεύει ένα πιθανό κέρδος 20% για τους επενδυτές της Apple τους επόμενους 12 μήνες, αλλά αυτή η άνοδος θα αφήσει επίσης τον τεχνολογικό γίγαντα του Κουπερτίνο με υψηλή αποτίμηση 30 φορές τα κέρδη του για το οικονομικό έτος 2025.

Ωστόσο, ο Mohan και η ομάδα του είπαν ότι πιστεύουν ότι η υψηλότερη αποτίμηση «δικαιολογείται δεδομένου ενός πολυετούς κύκλου αναβάθμισης [iPhone], του μεγάλου ταμειακού υπολοίπου και της ευκαιρίας διαφοροποίησης σε νέες τελικές αγορές, αυξάνοντας το μείγμα και την ποικιλία των υπηρεσιών».

«Βλέπουμε τα IntelliPhones να κυριαρχούν στην τεχνητή νοημοσύνη αιχμής, σε σύγκριση με τους υπολογιστές ΤΝ, δεδομένης της φορητότητας, των χαρακτηριστικών και του κόστους τους», πρόσθεσε.

Ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία των IntelliPhones θα είναι οι προγραμματιστές ΤΝ, σύμφωνα με την Bank of America. Ο Mohan και η ομάδα του είπαν ότι πιστεύουν πως οι προγραμματιστές θα δημιουργήσουν AI agents που θα τρέχουν στα τηλέφωνα της Apple, δημιουργώντας «ένα νέο επίπεδο δημιουργίας εσόδων» για την εταιρεία.

Τα σχόλια απηχούν την αισιοδοξία για την ΤΝ που περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook στην  κερδών της Apple στις 2 Μαΐου. «Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη και την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης και πιστεύουμε ότι έχουμε πλεονεκτήματα που θα μας διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού συνδυασμού απρόσκοπτης ενσωμάτωσης hardware, λογισμικού και υπηρεσιών της Apple και της αταλάντευτης εστίασής μας στην ιδιωτικότητα, η οποία υποστηρίζει οτιδήποτε δημιουργούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com