Το Nana Princess μυεί τους τουρίστες στα μυστικά του fine dining

Το Nana Princess μυεί τους τουρίστες στα μυστικά του fine dining
Μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο chef Στέλιο Σακαλή στις “Nights of Gastronomy”, στο Nana Princess.

Αποστολή Κρήτη

Τον τρίτο κατά σειρά κύκλο του γαστρονομικού θεσμού “Nights of Gastronomy” παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις 11 Οκτωβρίου στο Nana Princess απολαμβάνοντας μια ακόμη μοναδική βραδιά με την υπογραφή κορυφαίων προσωπικοτήτων της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, αποκλειστικά για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται πως στις 19 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του βραβευμένου με αστέρι Michelin, chef Παύλου Κυριάκη, ενώ στις 11 Οκτωβρίου, το εστιατόριο Eternal Blue υποδέχτηκε τον επίσης διακεκριμένο με αστέρι Michelin, chef Στέλιο Σακαλή.

O Στέλιος Σακαλής, Executive Chef του fine dining εστιατορίου Il Pievano στο Chianti της Τοσκάνης, συνδυάζει κλασικές ιταλικές και ελληνικές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές, δημιουργώντας μία συμφωνία απολαυστικών πιάτων, με έμφαση στην παράδοση και τη δημιουργικότητα. Η γαστρονομική του διαδρομή, τον έχει οδηγήσει σε κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως, όπου έχει κερδίσει την αναγνώριση για την έμπνευση και δημιουργία γευστικών απολαύσεων που βασίζονται σε τοπικά υλικά και φρέσκια πρώτη ύλη.

Τόπος συνάντησης για “ψαγμένους” ουρανίσκους

Στο ειδυλλιακό σκηνικό του εστιατορίου Eternal Blue, με θέα στη θάλασσα, το Nana Princess παραμένει σημείο αναφοράς και συνάντησης εξαιρετικών γευστικών εμπειριών χαρίζοντας στους επισκέπτες του μοναδικές γαστρονομικές αναμνήσεις, όπου κορυφαίοι καλεσμένοι chefs ξεδιπλώνουν την τέχνη της γαστρονομίας σε αποκλειστικές δημιουργίες μενού. Μέλος του Ομίλου Καράτζη, το Nana Princess είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν αυθεντικές γευστικές απολαύσεις, με έμφαση στην ανάδειξη της γαστρονομίας.

Με 102 σουίτες και βίλες, όλες εξοπλισμένες με πισίνες, αποτελεί το πρώτο βιοκλιματικό κτήριο στην Κρήτη, και το δεύτερο μετά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη χώρα, ενώ έχει κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχειακών μονάδων της Ευρώπης στην Booking.com με βαθμολογία 9,8!

«Η ταυτότητά μας είναι το ίδιο το ξενοδοχείο, αλλά και το υψηλό service προσωπικού που παρέχουμε σε όλα τα επίπεδα. Σήμα κατατεθέν μας είναι το spa συνολικής επιφάνειας 1600 τ.μ. με 16 σωμάτια θεραπειών, συν 4 μασάζ. Μιλάμε για ένα «State of the art» spa, μια μοναδική εμπειρία που πρέπει κανείς να δοκιμάσει οπωσδήποτε» αναφέρει στο Fortune o Ηλίας Καλαθάς, General Manager των Nana Golden Beach και Nana Princess.

Κατασκευασμένο από μαύρη πέτρα Κρήτης, χωρίς να υπάρχουν τσιμέντο και αρμοί, είναι σαν να έχεις τοποθετήσει κομμάτια παζλ και να έχεις συνθέσει μια νησιωτική όαση. Το ξενοδοχείο διαθέτει 2 εξωτερικές πισίνες, αίθουσα συνεδρίων που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 150 άτομα, ενώ υπάρχουν 13 τύποι δωμάτων. Όσο για τις βίλες, η μεγαλύτερη είναι 500 τ.μ. και είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα.

Το μείγμα των τουριστών ποικίλει και περιλαμβάνει κυρίως Άγγλους, Γερμανούς, Ελβετούς, Αυστριακούς, Αμερικανούς, αλλά και ταξιδιώτες από χώρες της Σαουδικής Αραβίας.

«Είναι μια επένδυση της τάξης των 50 εκατ. ευρώ και στόχος μας είναι μέχρι την 1η Ιουνίου να έχουμε εγκαινιάσει επιπλέον πέντε νέες βίλες που θα αρχίσουν να χτίζονται αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο».

Ο κ. Καλαθάς επισημαίνει πως σταδιακά το Nana Princess χτίζει brand awareness και αποκτά φανατικό κοινό το οποίο δεν αρκείται μόνο στη διαμονή μιας σεζόν, αλλά το επιλέγει εκ νέου ή το συστήνει και σε φίλους. Η εξωστρέφεια και η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις αποτελούν προτεραιότητα ενώ οι πωλήσεις στις ξένες αγορές γίνονται μέσω τοπικών αντιπροσώπων.

«Κάθε χρόνο η ανάπτυξη μεγαλώνει, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για τους επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας να υπάρξει καλύτερη αεροπορική διασύνδεση με περισσότερους προορισμούς και μεγαλύτερος αριθμός δρομολογίων» επισημαίνει.

Γαστρονομία με έμφαση στο ελληνικό στοιχείο

Για τη φιλοσοφία πίσω από τις γαστριμαργικές προτάσεις των εστιατορίων του Nana Princess μας μίλησε ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης, Executive chef στο Nana Princess.

Στο “Meat in Point” οι επισκέπτες μπορούν το μεσημέρι να απολαύσουν πιάτα που κινούνται στη λογική του casual snack φαγητού με έμφαση στο ελληνικό στοιχείο, ενώ το βράδυ η φιλοσοφία παραμένει μεσογειακή με έμφαση στις premium κοπές κρέατος.

«Η βάση μας σε ότι κάνουμε είναι ελληνική. Γενικότερα προσπαθούμε να αναδείξουμε το ελληνικό στοιχείο. Σαφώς και σερβίρονται  club sandwiches και bao bans για κάποιον που θέλει να φάει κάτι ελαφρύ στην παραλία, όμως παίζουμε πολύ με τα θαλασσινά που είναι φρέσκα. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι οι φιλοξενούμενοι δεν κολλάνε σε συγκεκριμένα πιάτα, αλλά επιλέγουν να δοκιμάσουν, όσες μέρες μείνουν στο ξενοδοχείο, όλη την κάρτα του μενού».

Η κρητική κουζίνα είναι κατ’ επιλογή του πελάτη και ως signature πιάτα προσφέρονται το οφτό, οι μπάμιες με ροφό, το γιουβέτσι με μοσχαράκι, τα γεμιστά, τα ντολμαδάκια και οι σφακιανόπιτες. Το ψωμί, οι πίτες και γενικότερα τα σφολιατοειδή είναι ημέρας και παρασκευάζονται στην κουζίνα του Nana Princess.

«Σε όλα τα εστιατόρια μας, αρέσει στον κόσμο αυτό που κάνουμε. Εμείς προτείνουμε comfort fine dining και για του χρόνου σκεφτόμαστε μια degustation πρόταση. Σε σκέψη βρίσκεται επίσης η δημιουργία δίκης μας φάρμας από την οποία θα προμηθευόμαστε μέρος των πρώτων υλών μας» καταλήγει ο κ. Καραπαναγιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: