Το νέο Gmail βγήκε στον «αέρα»: Τι πρέπει να δείτε πρώτα

Το νέο Gmail βγήκε στον «αέρα»: Τι πρέπει να δείτε πρώτα

Νέες λειτουργίες και ανανεωμένη μορφή που φέρνει την εφαρμογή για υπολογιστές πιο κοντά σε αυτή των φορητών συσκευών.

Όπως αναμενόταν, το Gmail προχώρησε στην πλήρη αναδιοργάνωση της σελίδας του και ήδη ορισμένοι χρήστες έχουν ξεκινήσει να βλέπουν τη νέα μορφή του.

Μια από τις βασικές αλλαγές είναι η μετάβαση σε ένα format το οποίο μοιάζει πάρα πολύ με αυτό των φορητών συσκευών, ενώ έχουν προστεθεί μια σειρά από λειτουργίες που δεν ήταν διαθέσιμες στους σταθερούς υπολογιστές.

Με όλα όσα η Google φέρνει στο Gmail, είναι ξεκάθαρο πως η στροφή της εταιρείας έχει ως βασικό αντικείμενο τις επιχειρήσεις.

Ας δούμε ορισμένες από αυτές:

Αναβαθμίσεις ασφάλειας

Στο νέο Gmail υπάρχει η επιλογή «confidential mode» στην οποία μπορούν να δημιουργηθούν emails με ημερομηνία λήξης. Επίσης οι χρήστες μπορούν να αποκλείσουν από κάποιο μήνυμα τις δυνατότητες προώθησης, αντιγραφής, λήψης και εκτύπωσης. Τα εμπιστευτικά μηνύματα δεν είναι σαν τα γνωστά emails. Οι αποδέκτες θα τα βλέπουν μόνο εάν ανοίξουν την ειδική τους σελίδα, πριν αυτή λήξει.

Υπενθύμιση απάντησης

Η Google δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Για αυτό και υπάρχει μια λειτουργία η οποία ειδοποιεί τους χρήστες για να απαντήσουν σε κάποιο σημαντικό email. Επιπλέον βρίσκουμε και τη δυνατότητα έξυπνων απαντήσεων που υπήρχαν στα κινητά, οι οποίες προτείνουν βέλτιστες αυτοματοποιημένες προτάσεις σε κάποιο μήνυμα.

Επιλογή διαγραφής

Το Gmail θα ζητά από τους χρήστες να αποδέχονται ή όχι την εγγραφή τους σε κάποια λίστα email, εάν δει πως έχουν ήδη λάβει πολλά μηνύματα από συγκεκριμένο αποστολέα χωρίς να τα έχουν διαβάσει ποτέ.

Λίστα εργασιών

Οι χρήστες θα μπορούν να «σέρνουν» μηνύματα από το inbox τους σε μια νέα καρτέλα η οποία θα περιέχει λίστες εργασιών.