Το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο: Ποιοι θα δουν αυξήσεις (Πίνακες)

Το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο: Ποιοι θα δουν αυξήσεις (Πίνακες)

Οι πίνακες με τους νέους βασικούς μισθούς – Ολόκληρη η εγκύκλιος.

Την εγκύκλιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο ανάρτησε την Παρασκευή στη Διαύγεια το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με όσα προβλέπει, «ξεπαγώσουν» οι μισθολογικές ωριμάνσεις, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν οι υπάλληλοι που από το 2011, έχουν παραμείνει στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο.

Με το νόμο αυτό αναμένεται να προκύψουν και αυξήσεις μέχρι και 8% για το 52% των υπαλλήλων, οι οποίες θα καταβληθούν τμηματικά σε βάθος τετραετίας. Για όσους η βαθμολογική επανακατάταξη οδηγεί με μείωση αποδοχών αυτή θα συμψηφιστεί με “προσωπική διαφορά”.

Με την εγκύκλιο δίνονται οδηγίες στις διευθύνσεις προσωπικού σε υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ για την επανακατάταξη του προσωπικού σε βαθμολογικά κλιμάκια βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού.

Πιο αναλυτικά η εγκύκλιος περιλαμβάνει τα μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους του Δημοσίου για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

 

 

Περιέχονται επίσης αναλυτικά για Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Γενικούς Γραμματείς υπουργείων, ειδικούς συνεργάτες και λοιπούς μετακλητούς υπαλλήλους.

 

Δείτε όλη την εγκύκλιο: 

Νέο Μισθολόγιο