Το νέο πρόγραμμα της Google για δωρεάν Wi-Fi σε σιδηροδρομικούς σταθμούς

Το νέο πρόγραμμα της Google για δωρεάν Wi-Fi σε σιδηροδρομικούς σταθμούς

Tο πρόγραμμα Google Station έχει βοηθήσει στην παροχή δωρεάν, δημόσιου Wi-Fi σε 400 σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ινδία. 

του Jonathan Vanian

Ένα πρόγραμμα της Google για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών Wi-Fi σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ινδία προχωράει με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρόγραμμα Google Station έχει βοηθήσει στην παροχή δωρεάν, δημόσιου Wi-Fi σε 400 σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ινδία. Έτσι, υπάρχουν πλέον περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο κάθε μήνα μέσω του έργου αυτού.

Η Google ανήγγειλε για πρώτη φορά το πρόγραμμά Google Station το 2015 και το παρουσίασε ως ένα μέσο για τη βελτίωση των υποδομών ασύρματης σύνδεσης στην Ινδία, όπου πολλοί άνθρωποι δεν έχουν σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Είναι, επίσης, ένας τρόπος για τη Google να ενισχύσει την παρουσία της στην Ινδία, κάτι το οποίο, με τη σειρά του, βοηθά τις δραστηριότητες της εταιρείας στη διαδικτυακή διαφήμιση καθώς περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα έχουν πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης.

Για να βοηθήσει στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο στους εκατοντάδες διαφορετικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, η Google συνεργάστηκε με την ινδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών RailTel και τον εθνικό οργανισμό σιδηροδρόμων της χώρας Indian Railways.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Google δήλωσε ότι θα φέρει το πρόγραμμα Google Station στην Ινδονησία με τη βοήθεια των παρόχων ευρυζωνικών υπηρεσιών FiberStar και CBN.

Η Google είπε ότι «τρέχει» επίσης ένα πρόγραμμα Google Station στο Μεξικό και σχεδιάζει να λανσάρει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε περισσότερες χώρες.

Το Facebook έχει, επίσης, αναπτύξει μια παρόμοια πρωτοβουλία να φέρει το διαδίκτυο σε περισσότερα μέρη στην Ινδία. Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων συνεργάζεται με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ινδίας Bharti Airtel για το έργο Express Wi-Fi που θα οδηγήσει στην εγκατάσταση 20.000 σημείων πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Express Wi-Fi είναι ουσιαστικά ο διάδοχος του προηγούμενου προγράμματος Free Basics του Facebook, το οποίο οι ρυθμιστικές αρχές της Ινδίας έκριναν παράνομο επειδή επέτρεπε την πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες μόνο.