Το νέο σχέδιο της Apple για να υιοθετήσουν περισσότερες εταιρείες τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας

Το νέο σχέδιο της Apple για να υιοθετήσουν περισσότερες εταιρείες τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας

Το νέο πρότζεκτ της Apple θα επιτρέπει στις Akamai, Etsy, και Swiss Re να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις τους με πράσινη ενέργεια.

Η Apple ηγείται της ανάπτυξης δύο νέων πάρκων αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο Ιλινόις της Βιρτζίνια, που θα βοηθήσουν όχι μόνο για να φέρουν την πράσινη ενέργεια στις επιχειρήσεις της, αλλά και σε αυτές των εταιρειών Akamai, Etsy, και Swiss Re.

Τα νέα εγχειρήματα θα παράγουν 290 μεγαβάτ, που είναι αρκετά για να ηλεκτροδοτήσουν 74.000 σπίτια, από το νέο ηλεκτρικό δίκτυο που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των ανατολικών ΗΠΑ. Οι εταιρείες θα αγοράζουν την αιολική ενέργεια από μια φάρμα κοντά στο Σικάγο και την ηλιακή από τη Βιρτζίνια, ενώ η ενέργεια και από τα δύο αυτά πρότζεκτ αναμένεται να έρθει στο διαδίκτυο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Τον Απρίλιο, η Apple ανακοίνωσε πως οι εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο τροφοδοτούνται στο σύνολό τους από καθαρή ενέργεια. Επίσης, ίδρυσε ένα ταμείο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ενθαρρύνει τους προμηθευτές της να επενδύσουν περισσότερο στην ηλιακή και αιολική ενέργεια στην Ασία.

«Στην Apple είμαστε περήφανοι με το ότι ηλεκτροδοτούμε όλες μας τις δραστηριότητες στον κόσμο με 100% ανανεώσιμη ενέργεια», ανέφερε σε δήλωσή της η Λίζα Τζακσον, η αντιπρόεδρος της Apple στο τμήμα του Περιβάλλοντος. «Ενώ κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να το καταφέρουμε, χαρτογραφήσαμε την πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν άλλες εταιρείες και οργανισμοί προκειμένου να αγοράσουν ανανεώσιμη ενέργεια και να ηλεκτροδοτήσουν τις λειτουργίες τους με πράσινη ενέργειας».

Και κάπως έτσι, όλο και περισσότερες είναι οι εταιρείες που γίνονται πράσινες.

Φωτογραφία: Apple