Το νέο στοίχημα της Αυστραλίας είναι οι νέοι επιχειρηματίες

Το νέο στοίχημα της Αυστραλίας είναι οι νέοι επιχειρηματίες

Όλο και περισσότερα σχολεία εισάγουν εξειδικευμένα προγράμματα για να δώσουν στους μαθητές τις δεξιότητες ώστε να αντεπεξέλθουν σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο .

Τη στιγμή που οι συζητήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα «παίρνουν φωτιά» με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να δηλώνει πως στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η θέσπιση ενός νέου σχολικού συστήματος -σε βάθος 2ετίας- σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί να εισάγεται κάποιος στο Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας βάσει του βαθμού του, σε άλλες χώρες προωθούν την επιχειρηματικότητα ήδη απ’ τις τάξεις του Γυμνασίου.

Ο λόγος για την Αυστραλία, όπου όλο και περισσότερα σχολεία εισάγουν εξειδικευμένα προγράμματα επιχειρηματικότητας στο σύστημα τους.

Για παράδειγμα, το Frankston High School στη πολιτεία της Βικτώρια, το οποίο δημιούργησε μια τάξη από 9χρονους και 10χρονους μαθητές με στόχο να τους μάθει τα βασικά βήματα της επιχειρηματικότητας .

Οι μαθητές του σχολείου, μάλιστα, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα $20 Boss Program στο οποίο  μαθητές απ’ όλη την Αυστραλία μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να κερδίσουν το έπαθλο των 20 δολαρίων ώστε να χρηματοδοτήσουν το πρότζεκτ τους!

Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί από το Ίδρυμα για Νέους την Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας με στόχο να μυήσει τους νέους στην επιχειρηματικότητα.

Κι αν αναρωτιέστε τι ιδέες μπορεί να έχουν οι μικροί μαθητές, να σας ενημερώσουμε πως projects για πάγκους κοπής από ανακυκλώσιμο ξύλο, κεριά και γλυκά είναι ανάμεσα σε εκείνα που ξεχωρίζουν!