Το νέο τεύχος του Charlie Hebdo προκαλεί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Το νέο τεύχος του Charlie Hebdo προκαλεί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι
epa04636164 An early morning commuter picks up a copy of the French satirical magazine Charlie Hebdo at a news stand in Gare du Nord train station, in Paris, France, 25 February 2015. Charlie Hebdo's new edition will have a print run of two and a half million copies, media reports said. EPA/IAN LANGSDON

Το σατιρικό περιοδικό που έγινε στόχος των τζιχαντιστών επέλεξε να σχολιάσει με τον δικό του τρόπο τις αιματηρές ενέργειες των τρομοκρατών.

Έπειτα από τις επιθέσεις στα γραφεία του τον Ιανουάριο το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo έγινε περισσότερο γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα, λίγες μόνο μέρες μετά τις νέες αιματηρές επιθέσεις μελών του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, το γαλλικό περιοδικό κυκλοφορεί την Τετάρτη με μια σειρά σκίτσων και κειμένων βασισμένα στις τρομοκρατικές ενέργειες που συγκλόνισαν τον πλανήτη.

Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους υπάρχει το σκίτσο ενός άνδρα ο οποίος πίνει σαμπάνια και από τις τρύπες στο σώμα του το ποτό χύνεται στο πάτωμα. «Έχουν όπλα. Γ**μα τους. Εμείς έχουμε σαμπάνια», είναι το μήνυμα που στέλνει το γαλλικό περιοδικό στο εξώφυλλό του, το οποίο φυσικά όχι μόνο προκαλεί αλλά επιχειρεί να προσεγγίσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο την πραγματικότητα που ζουν σήμερα οι Γάλλοι πολίτες.