Το Netflix καλωσορίζει την Apple και τη Disney ως ανταγωνιστές του

Το Netflix καλωσορίζει την Apple και τη Disney ως ανταγωνιστές του
Photo:
Τι έχει να πει η εταιρεία για τις αντιπάλους της, Disney και Apple.

του Adam Lashinsky

Το Netflix ανέφερε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την περασμένη Τρίτη το απόγευμα. Η εταιρεία έχει σήμερα περίπου 150 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές. (Υπενθύμιση: Η Disney προβλέπει ότι η νέα υπηρεσία συνεχούς ροής Disney+ θα έχει από 60 έως 90 εκατομμύρια συνδρομητές σε πέντε χρόνια από τώρα).

Το Netflix είναι συνηθισμένο να σπάει κανόνες. Και αυτή τη φορά ζήτησε από έναν ξένο να πάρει «συνέντευξη» από τα στελέχη του σε βίντεο. Ο αναλυτής της UBS, Eric Sheridan, έκανε μάλλον εύκολες «πάσες» στα στελέχη της Netflix, τα οποία επανέλαβαν απλώς τις πληροφορίες που είχαν ήδη αποκαλύψει σε μια γενική ενημερωτική επιστολή προς τους μετόχους.

Άλλα δημοσιεύματα ίσως επικεντρωθούν στην επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών του Netflix στις ΗΠΑ, στα χρήματα που δαπανά η εταιρεία για περιεχόμενο, και στο κατά πόσον μπορεί να διατηρήσει τον …κινητήρα της χρηματοδότησης χρέους μακροπρόθεσμα.

Εγώ ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι η εταιρεία αφιέρωσε ένα ολόκληρο τμήμα της επιστολής της στον «ανταγωνισμό» – και είχε ωραία πράγματα να πει για τους αντιπάλους της, και ιδιαίτερα τη Disney και την Apple. «Και οι δύο εταιρείες είναι καταναλωτικές μάρκες παγκόσμιας κλάσης και είμαστε ενθουσιασμένοι που τις ανταγωνιζόμαστε», ανέφερε το Netflix.

«Οι ωφελημένοι θα είναι οι δημιουργοί περιεχομένου και οι καταναλωτές καθώς θα έχουν πολλές εταιρείες που θα προσπαθούν να προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία βίντεο για το κοινό». Στη συνέχεια, το Netflix είπε κάτι που προκάλεσε έκπληξη.

Συγκεκριμένα θεωρεί ότι επειδή «υπάρχει τεράστια ζήτηση για την παρακολούθηση εξαιρετικής τηλεόρασης και ταινιών» και «το Netflix ικανοποιεί ένα μικρό ποσοστό αυτής της ζήτησης», όλες οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Netflix, θα έχουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Στην πραγματικότητα, το Netflix υποστηρίζει ότι η πίτα θα μεγαλώσει καθώς οι τηλεθεατές μεταβαίνουν από τη «γραμμική» τηλεόραση στη συνεχή ροή, όπως ακριβώς τα δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης κάποτε αυξάνονταν σταθερά καθώς οι καταναλωτές μετατοπίζονταν προς αυτά.

Αυτή θα είναι η λογική που οι νεοεισελθόντες θα υποστηρίζουν μέσα στα επόμενα χρόνια: Η πίτα θα συνεχίσει να αυξάνεται και εμείς θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε το μερίδιο μας. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτό θα ισχύει για το Netflix. Δεν θα ισχύει όμως για όλους.

Πηγή: Fortune.com