Το NFL ο «βασιλιάς» των αθλητικών χορηγιών στις ΗΠΑ – Με 1,88 δισ. δολάρια

Το NFL ο «βασιλιάς» των αθλητικών χορηγιών στις ΗΠΑ – Με 1,88 δισ. δολάρια
Photo: AFP
Παρά το ότι έχει μακράν την πιο σύντομη σεζόν μεταξύ των μεγάλων αθλητικών πρωταθλημάτων των ΗΠΑ.

Η λίγκα του αμερικανικού φούτμπολ (NFL) βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των επαγγελματικών πρωταθλημάτων στις ΗΠΑ για την προσέλκυση των περισσότερων χρημάτων σε χορηγίες, σύμφωνα με έρευνα της IEG και του Sponsorship Intelligence Database.

Σύμφωνα με την έρευνα, ενόψει της νέας σεζόν του NFL που ξεκινά την Πέμπτη, το ποσό των χορηγιών ανέρχεται στα 1,88 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το NBA με 1,64 δισ., στην τρίτη το αμερικανικό πρωτάθλημα baseball (MLB) με 1
1,19 δισ. δολάρια, στην τέταρτη το NHL του χόκεϊ με 753 εκατ. δολάρια και στην πέμπτη θέση της λίστας το ποδοσφαιρικό (soccer) MLS με 677 εκατ. δολάρια.

Η τεχνολογία είναι ο πιο προσοδοφόρος κλάδος για το NFL, με σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από χορηγίες, σύμφωνα με την IEG. Τα αθλητικά στοιχήματα (260 εκατ. δολάρια), η μπύρα (211 εκατ. δολάρια), οι τηλεπικοινωνίες (163 εκατ. δολάρια) και οι ασφάλειες (133 εκατ. δολάρια) κατέλαβαν επίσης την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα από τα 10 κορυφαία εμπορικά σήματα που δαπάνησαν ήταν εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Amazon, Cisco Systems και Apple. Επιπλέον, οι τεχνολογικές μάρκες Acronis, Amazon Web Services, HCL Technologies και Shift4 πρόσθεσαν συμφωνίες με πολλές ομάδες του NFL.

Σημειώνεται πως η υπεροχή του NFL στις χορηγίες έρχεται παρά το ότι έχει μακράν την πιο σύντομη σεζόν μεταξύ των μεγάλων αθλητικών πρωταθλημάτων των ΗΠΑ, που αποτελείται από 272 παιχνίδια – 17 για κάθε μία από τις 32 ομάδες του πρωταθλήματος.

Το MLB, το NHL και το NBA παίζουν πάνω από 1.000 παιχνίδια κανονικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: