Το Oracle Therapeutic Learning System καταγράφει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων κατά του κορωνοϊού

Το Oracle Therapeutic Learning System καταγράφει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων κατά του κορωνοϊού
epa08329082 A man in a protective mask crosses a quiet avenue in New York, New York, USA, on 28 March 2020. The city is continuing to deal with one of the country’s largest outbreak of COVID-19 cases as the coronavirus spreads. The region has shutdown of all non-essential businesses in an effort to keep the city’s hospital system from being overwhelmed with seriously ill COVID-19 patients. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, η Oracle έχει μπει ενεργά στο εξελισσόμενο αγώνα εναντίον του ιού COVID-19. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση μιας σειράς cloud εφαρμογών, οι οποίες θα συλλέγουν τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για να μπορέσουν οι επαγγελματίες υγείας να απαντήσουν σε μια κρίσιμη ερώτηση: Ποιά φάρμακα είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία ή την πρόληψη του ιού COVID-19;

Σύστημα κλινικών δοκιμών

Τα πρώτα συστήματα που υλοποιήθηκαν ως προς αυτόν το στόχο ήταν οι κλινικές δοκιμές καθώς η Oracle είναι επί σειρά ετών ένας από τους κύριους προμηθευτές συστημάτων κλινικών δοκιμών παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, πολλά φάρμακα, όπως το σημαντικό αντικαρκινικό φάρμακο Keytruda, έχουν εγκριθεί από τους ανά τον κόσμο ρυθμιστικούς φορείς αφού προηγουμένως τα Oracle Clinical Trial Systems είχαν συγκεντρώσει τα δεδομένα που απόδειξαν ότι το φάρμακο ήταν ταυτόχρονα ασφαλές και αποτελεσματικό. Πλέον το Oracle Cloud εκτελεί κλινικές δοκιμές για να δοκιμαστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεκάδων διαφορετικών φαρμάκων και εμβολίων για τον COVID-19. Αυτές οι δοκιμές εκτείνονται σε πολλές χώρες και σε εκατοντάδες οργανισμούς υγείας. Το νεότερο cloud σύστημα της Oracle ονομάζεται Clinical One και δίνει στους οργανισμούς υγείας τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια κλινική δοκιμή μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες… διάστημα κατά πολύ μικρότερο από ποτέ άλλοτε.

Σύστημα συγκέντρωσης αποτελεσμάτων θεραπείας

Εκτός από τη συλλογή δεδομένων από κλινικές δοκιμές για τον COVID-19, η Oracle δημιούργησε και δώρισε στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. ένα Σύστημα Συγκέντρωσης Αποτελεσμάτων Θεραπείας για τον ιό COVID-19 (COVID-19 Therapeutic Learning System), το οποίο επιτρέπει σε γιατρούς και ασθενείς να καταγράφουν την αποτελεσματικότητα των ελπιδοφόρων θεραπειών για τον ιό COVID-19. Αυτά τα φάρμακα, όπως η υδροξυχλωροκίνη, το Remdesivir και το Kaletra, έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, αλλά δεν έχουν ακόμα οριστικά αποδειχθεί αποτελεσματικά ενάντια στον ιό COVID-19. Οι γιατροί συνταγογραφούν τώρα τακτικά αυτά τα φάρμακα σε ασθενείς με τον ιό COVID-19. Το Σύστημα Συγκέντρωσης Αποτελεσμάτων Θεραπείας της Oracle δίνει στο γιατρό τη δυνατότητα να καταγράφει την ημερήσια πρόοδο του ασθενούς. Συλλέγοντας σήμερα αυτά τα πραγματικά δεδομένα ασθενών από όλες τις Η.Π.Α., και σύντομα από ολόκληρο τον κόσμο, η Oracle αναμένει να ανακαλύψει γρήγορα ποιά από τα νέα φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά ενάντια στον ιό COVID-19, τις βέλτιστες δοσολογίες, καθώς και το πόσο νωρίς κατά την εξέλιξη της νόσου πρέπει να χορηγούνται. Με τον τρόπο αυτό, κάθε ασθενής θα συμμετέχει στον αγώνα εναντίον αυτού του θανατηφόρου ιού.

Το Σύστημα Συγκέντρωσης Αποτελεσμάτων Θεραπείας ήταν αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής και σημαντικής συνεργασίας με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH), την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), τα Κέντρα Υπηρεσιών Medicare & Medicaid (CMS) και το Υπουργείο Υγείας (HHS) των Η.Π.Α.. Η εγγραφή γιατρών και ασθενών στο Σύστημα Συγκέντρωσης Αποτελεσμάτων Θεραπείας ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή, το σύστημα είναι διαθέσιμο σε κάθε γιατρό στις Η.Π.Α., μέσω της διεύθυνσης covid19.oracle.com.