Το Όρος Έβερεστ μέσα σε ένα ποτήρι ουίσκι

Το Όρος Έβερεστ μέσα σε ένα ποτήρι ουίσκι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Πιστεύουμε ότι το να πίνει κανείς ουίσκι είναι μια ιερή εμπειρία» σχολίασε ο ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής του ποτηριού.

Η Δανέζα designer Nina Bruun κατασκεύασε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή ένα μοντέλο του Όρους Έβερεστ- σε κλίμακα 1 προς 230.000- μέσα σε ένα ποτήρι ουίσκι με στόχο να απογειώσει τη γευστική εμπειρία του «νερού της φωτιάς».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το γυάλινο ποτήρι παγώνει το αγαπημένο ποτό εντός 18 δευτερολέπτων μέσω του πατενταρισμένου συστήματος παγώματος που διαθέτει και το οποίο ενεργοποιείται με το να παραμείνουν τα ποτήρια στο ψυγείο πριν τη χρήση τους. Για να απελευθερώσει ο ρέκτης τα αρώματα του ποτού αρκεί να το στροβιλίσει γύρω από το «Έβερεστ», και ο ενσωματωμένος αερισμός του «ξεκλειδώνει» με φυσικό τρόπο τις ευωδιές.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πιστεύουμε ότι το να πίνει κανείς ουίσκι είναι μια ιερή εμπειρία» σχολίασε, μιλώντας στο Designboom, o Peng Lin, ιδρυτής της Liiton για την οποία η Nina Bruun σχεδίασε το ποτήρι ουίσκι. «Και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει καλύτερο το να πίνεις ουίσκι» πρόσθεσε.