Το PayPal παρατηρεί τον «θάνατο των μετρητών» ενώ δημοσιοποιεί κέρδη-ρεκόρ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι καταναλωτές δεν θέλουν πλέον να χρησιμοποιούν μετρητά ή τρόπους πληρωμής που απαιτούν φυσική επαφή κατά την ολοκλήρωση της αγοράς», δήλωσε ο Ντανιέλ Σούλμαν, Διευθύνων σύμβουλος της PayPal.

του Jeff John Roberts

Οι μετοχές της PayPal σημείωσαν άνοδο σχεδόν 5% μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη, καθώς ο γίγαντας πληρωμών ανακοίνωσε έσοδα- ρεκόρ ύψους 5,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο και είπε ότι προσέθεσε 1,7 εκατομμύρια νέους συνεργαζόμενους εμπόρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σε μια βιντεοκλήση για τα οικονομικά αποτελέσματα, τα στελέχη της PayPal ανέφεραν ότι η κοινωνία έχει φτάσει σε «σημείο καμπής» όσον αφορά τον «θάνατο των μετρητών» και σημείωσαν ότι το 70% των καταναλωτών φοβούνται τώρα για την υγεία τους όταν πρόκειται για πληρωμές σε καταστήματα.

«Οι καταναλωτές δεν θέλουν πλέον να χρησιμοποιούν μετρητά ή τρόπους πληρωμής που απαιτούν φυσική επαφή κατά την ολοκλήρωση της αγοράς», δήλωσε ο Ντανιέλ Σούλμαν, Διευθύνων σύμβουλος της PayPal.

Ανέφεραν επίσης μια εκρηκτική άνοδο το δεύτερο τρίμηνο στη χρήση του Venmo που ανήκει στην PayPal, λέγοντας ότι η δημοφιλής εφαρμογή πληρωμών έχει πλέον περισσότερους από 60 εκατομμύρια χρήστες. Ο Σούλμαν σημείωσε ότι η χρήση του Venmo είχε για καιρό εστιαστεί γύρω από κοινωνικές εκδηλώσεις- όπως τον επιμερισμό του λογαριασμού σε ένα εστιατόριο- αλλά τώρα χρησιμοποιείται για ένα πολύ ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων. Αυτό συμβαδίζει με μια πρόσφατη αναφορά ότι η χρήση εφαρμογών πληρωμής όλων των ειδών έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εντωμεταξύ, η εταιρεία λέει ότι παρατηρεί μια εκρηκτική άνοδο στις online πληρωμές από νέες ομάδες και κλάδους, ιδίως ηλικιωμένους και διαδικτυακές υπηρεσίες γυμναστικής.

Ως αποτέλεσμα αυτών των τάσεων, η εταιρεία λέει ότι επενδύει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση του ψηφιακού της πορτοφολιού, το οποίο ελπίζει ότι θα γίνει καθημερινό μέρος της ζωής για πολλούς καταναλωτές. Η PayPal εστιάζει ιδιαίτερα στην προώθηση της χρήσης κωδικών QR από εμπόρους και χρήστες της Venmo.

Η εταιρεία ελπίζει επίσης να αρχίσει να συγκεντρώνει περισσότερα χρήματα από το Venmo – το οποίο έχει φέρει στην PayPal πολλούς χρήστες, αλλά λίγα έσοδα- εν μέρει μέσω προϊόντων άμεσης κατάθεσης χρημάτων και πιστωτικής κάρτας.

Την Τετάρτη, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση εσόδων κατά 25% κατά το υπόλοιπο του έτους και τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 45%.