To Quora «σήκωσε» ακόμα 85 εκατ. δολάρια και επεκτείνεται

To Quora «σήκωσε» ακόμα 85 εκατ. δολάρια και επεκτείνεται

Ένα διαφορετικό social media που αγαπάει η Silicon Valley.

H εταιρεία Quora συγκέντρωσε 85 εκατ. δολάρια για να επεκταθεί διεθνώς και να αναπτύξει τις υπηρεσίες διαφήμισης που προσφέρει.

Της επένδυσης ηγήθηκαν ο Sam Altman και το Collaborative Fund. Επίσης συμμετείχαν παλαιότεροι επενδυτές όπως ο Dustin Moskovitz, ένας εκ των συνιδρυτών του Facebook.

H εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 και όπως λέει ο CEO και συνιδρυτής της Adam D’Angelo βασικός στόχος είναι να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται σωστά το προϊόν και οι υπηρεσίες που παρέχει η Quora.

Το Quora ουσιαστικά συλλέγει ερωτήσεις και απαντήσεις σε διάφορα θέματα. Οι χρήστες του μπορούν να συνεργαστούν επεξεργαζόμενοι τις ερωτήσεις και προτείνοντας ερμηνείες στις απαντήσεις άλλων χρηστών.

Το Quora απαιτεί από τους χρήστες του να εγγραφούν με το πραγματικό τους όνομα ή να εγγραφούν μέσω των λογαριασμών τους στα Facebook και Twitter. Ακόλουθα, οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν σε “upvote” και “downvote” απαντήσεων. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν διαφορετικές ερμηνείες ή αναθεωρήσεις σε ήδη υπάρχουσες απαντήσεις που έχουν δώσει άλλοι χρήστες.

Aυτήν τη στιγμή, η πλειονότητα της Silicon Valley βρίσκεται στο Quora, οπότε τα ενδιαφέροντά της και οι άνθρωποί της καθορίζουν σε μεγάλο ποσοστό το τι γράφεται.