Το ρολόι που «μάζεψε» ένα εκατομμύριο δολάρια σε 49 λεπτά!

Το ρολόι που «μάζεψε» ένα εκατομμύριο δολάρια σε 49 λεπτά!

Το smartwatch της Pebble είναι το πιο επιτυχημένο project στο Kickstarter. 

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας crowdfunding την οποία διεξήγαγε για ένα μήνα, η Pebble κατάφερε με το smartwatch της να σπάσει δύο ρεκόρ στα χρονικά του Kickstarter. Το πρώτο είναι πως πρόκειται για το project που συγκέντρωσε ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια. Χρειάστηκε μόλις 49 λεπτά! Μία εβδομάδα αργότερα, κατάφερε να γίνει και το project που συγκέντρωσε τα περισσότερα χρήματα, καθώς τα λεφτά που μάζεψε ξεπέρασαν τα 13,3 εκατομμύρια δολάρια σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος η Coolest Cooler.

Σήμερα, η Pebble έχει συγκεντρώσει συνολικά 20.336.930 δολάρια από 78.463 ανθρώπους. Ο αρχικός στόχος ήταν τα 500.000 δολάρια, όμως αποδείχθηκε γρήγορα πως παραήταν χαμηλός ο πήχης. Κάθε ρολόι πουλήθηκε έναντι 159 δολαρίων για τους πρώτους επενδυτές και έναντι 179 δολαρίων για όλους τους υπόλοιπους, ενώ αναμένεται πως η τιμή λιανικής πώλησης του κάθε ρολογιού θα αρχίσει από τα 199 δολάρια.

«Δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε αρκετά την κοινότητα του Pebble για την υποστήριξή της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pebble, Eric Migicovsky προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε να ακούμε και να εμπνεόμαστε από τους υποστηρικτές που πίστεψαν σε εμάς και στήριξαν το όραμά μας από την πρώτη μέρα».