Το Star Wars ώθησε τα έσοδα της Disney σε ιστορικό ρεκόρ

Το Star Wars ώθησε τα έσοδα της Disney σε ιστορικό ρεκόρ
epa05677728 Star Wars fans Shannon Johnson (R) and Joesph Kent (L) pose for photos while dressed up as characters from the popular movie franchise before the opening of the latest Star Wars movie 'Rogue One: A Star Wars Story' at the Historic Grand Lake Theatre in Oakland, California, USA, 15 December 2016. EPA/JOHN G. MABANGLO

Οι μεγάλες επενδύσεις της εταιρείας απέδωσαν καρπούς.

Το στοίχημα της Disney σ’ έναν μακρινό γαλαξία αρχίζει να αποδίδει.

Το Rogue One: A Star Wars Story, η πιο πρόσφατη προσθήκη στο γνωστό franchise, έκανε ντεμπούτο στο box office με έσοδα ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του, όπως δήλωσε η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η Disney θα γίνει η πρώτη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που θα έχει έσοδα 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια χρονιά.

Αυτά τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια διακρίνονται σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και σχεδόν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς, εκτός ΗΠΑ. Αυτά τα έσοδα-ρεκόρ οφείλονται κυρίως στην ταινία Star Wars: The Force Awakens, η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον Δεκέμβριο του 2015 αλλά εξασφάλισε πάνω από το ένα τρίτο των κερδών της (ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως) το 2016.

Άλλες ταινίες που έδωσαν ώθηση στα έσοδα-ρεκόρ της Disney περιλαμβάνουν την Captain America: Civil War της Marvel Universe, την Finding Dory της Pixar, την ταινία κινουμένων σχεδίων Zootopia, και την ταινία ζωντανής δράσης The Jungle Book.

Πέρυσι, η Universal άγγιξε κέρδη 6,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο box office, βοηθούμενη από τις ταινίες Jurassic World, Minions και Furious 7. Το προηγούμενο ρεκόρ ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το είχε πετύχει η 20th Century Fox με παραγωγές όπως οι X-Men: Days of Future Past και How to Train Your Dragon.

Η Disney παραμένει αισιόδοξη και για τις προοπτικές για το 2017. Στις ταινίες που αναμένεται να γίνουν επιτυχίες συγκαταλέγονται και η ταινία ζωντανής δράσης Η Πεντάμορφη και το Τέρας, οι Πειρατές της Καραϊβικής: Dead Men Tell No Tales, και ο Πόλεμος των Άστρων: Episode VIII τον Δεκέμβριο.