Το σχέδιο της Microsoft για προσλήψεις περισσότερων υπαλλήλων με αυτισμό

Το σχέδιο της Microsoft για προσλήψεις περισσότερων υπαλλήλων με αυτισμό

Ο τεχνολογικός κολοσσός εγκαινιάζει νέο πιλοτικό πρόγραμμα με σκοπό να προβάλλει το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως πρόκειται να εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο να εντάξει περισσότερα αυτιστικά άτομα στο έμψυχο δυναμικό της. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τη Specialisterne, μια οργάνωση που εργάζεται για να βοηθήσει τα άτομα με αυτισμό να βρουν εργασία.

Η αντιπρόεδρος της Microsoft, Mary Ellen Smith, έγραψε σχετικά με τη γένεση του νέου αυτού προγράμματος: «Στη Microsoft, πιστεύουμε πως η πολυμορφία εμπλουτίζει τις επιδόσεις μας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, τις κοινωνίες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε, καθώς και τις ζωές των εργαζόμενών μας. Παρέχουμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς όπου ο καθένας μπορεί να κάνει τη δουλειά του και να δείξει τον καλύτερό του εαυτό και έχουμε επενδύσει σε αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που με τράβηξε στη Microsoft» και προσέθεσε:

«Έχουμε δεσμευτεί στο να καταστήσουμε τα άτομα με αναπηρία ικανά να είναι επιτυχημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεργαζόμαστε, επίσης , με τους αρμόδιους φορείς για να προσλάβουμε άτομα για υπηρεσίες εκδηλώσεων, μεταφορών και εστίασης. Σε αυτούς τους ρόλους, βλέπουμε το επίπεδο φθοράς μόλις στο 1%. Σήμερα, οι άνθρωποι μπορούν να εξετάσουν ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών από συνεργάτες υποστηριζόμενους από την Microsoft».