Το TikTok λανσάρει αναρτήσεις κειμένου για να κοντράρει Twitter και Instagram

Το TikTok λανσάρει αναρτήσεις κειμένου για να κοντράρει Twitter και Instagram
The TikTok logo is seen on a mobile device in this illustration photo in Warsaw, Poland on 14 July, 2023. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η πλατφόρμα παραγωγής βίντεο θα επιτρέπει αναρτήσεις έως και 1.000 λέξεων, σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως «διεύρυνση των ορίων της δημιουργίας περιεχομένου»

Το TikTok ανακοίνωσε την εισαγωγή αναρτήσεων μόνο με κείμενο, καθώς γίνεται η πιο πρόσφατη πλατφόρμα που επιδιώκει να προσελκύσει το κοινό που μπορεί να αναζητά μια εναλλακτική για το Twitter.

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο TikTok ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να δημιουργούν «περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο», σε μια κίνηση που χαρακτήρισε «διεύρυνση των ορίων δημιουργίας περιεχομένου για όλους στο TikTok» και «δίνοντας στη γραπτή δημιουργικότητα που έχουμε δει στα σχόλια, τους υπότιτλους και τα βίντεο έναν ειδικό χώρο για να λάμψει».

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να προσθέτουν έγχρωμα φόντο και αυτοκόλλητα στις αναρτήσεις, οι οποίες έχουν όριο 1.000 λέξεων. Το Variety συνέκρινε τη λειτουργία με το Instagram, όπου αντί να διευκολύνουν μια συνομιλία, οι αναρτήσεις μπορούν απλώς να σχολιαστούν.

Ο ιστότοπος TechCrunch ανέφερε ότι το λανσάρισμα της δυνατότητας «είναι πιθανό να κοντράρει το Twitter (τώρα X) και το Threads της Meta». Στην τελευταία του κίνηση από τότε που αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο, ο Έλον Μασκ μετονόμασε την πλατφόρμα σε X, σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε «εξαιρετικά επικίνδυνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Twitter υποφέρει οικονομικά, ανακοινώνοντας τον Ιούλιο ότι τα έσοδα από διαφημίσεις μειώθηκαν κατά 50%. Αντίπαλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν χρησιμοποιήσει το χάος και την αναταραχή στο Twitter από τον Musk ως ευκαιρία για να προσελκύσουν μέρος της βάσης χρηστών του και να λανσάρουν αντίπαλες πλατφόρμες.

Το Threads, η νεότερη εφαρμογή της Meta, η οποία χρησιμοποιεί την υπάρχουσα βάση χρηστών του Instagram κυκλοφόρησε με πολλή φανφάρα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ενώ το Threads κατέγραψε 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του, ο αριθμός των ενεργών καθημερινών χρηστών έχει έκτοτε μειωθεί κατά 70%, αναφέρει το Forbes.

Το TikTok έχει λίγο περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, ενώ το Instagram έχει 2,3 δισεκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με τον ιστότοπο, Business of Apps.

Το κοινό του TikTok είναι νεότερο από αυτό του Instagram, με τη βρετανική υπηρεσία επιτήρησης επικοινωνιών να διαπιστώνει αυτή την εβδομάδα ότι είναι η νούμερο ένα πηγή ειδήσεων για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, ακολουθούμενο από το YouTube και το Instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, το TikTok έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τις σχέσεις του με την κινεζική κυβέρνηση, με τις κυβερνήσεις του Καναδά, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας να απαγορεύουν την χρήση της εφαρμογή σε κρατικές συσκευές. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοί της που εδρεύουν στην Κίνα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα χρηστών της Αυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: