Το Twitter απειλεί να τιμωρήσει όσους είδαν το νέο επεισόδιο του «Game of Thrones»

Το Twitter απειλεί να τιμωρήσει όσους είδαν το νέο επεισόδιο του «Game of Thrones»

«Όποιος παραβίασε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας θα απαγορευθεί προσωρινά ή μόνιμα», λέει το Periscope.

του Τζόρνταν Τσάριτον

Πολλοί χρήστες του Twitter είδαν σε live streaming την πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου της σειράς «Game of Thrones» στο Periscope και τώρα ίσως έχουν μπλέξει άσχημα.

Η νέα εφαρμογή streaming, που παρουσιάστηκε πρόσφατα ως ανταγωνιστική προς το Meerkat, έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε τηλεόραση να δουν την πρεμιέρα.

Όμως, το Periscope φαίνεται ότι δεν είναι πολύ χαρούμενο με το δωρεάν streaming της σειράς του HBO.

«Όποιος παραβίασε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας θα απαγορευθεί προσωρινά ή μόνιμα». Η τιμωρία για την παραβίαση των όρων μπορεί να ποικίλλει, από μια απλή προειδοποίηση μέχρι μια μόνιμη απαγόρευση, ανάλογα με τη φύση της παραβίασης. Όμως, ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας θα οδηγήσουν σε μόνιμο κλείσιμο του λογαριασμού.

Οι όροι χρήσης της υπηρεσίας του Periscope αναφέρουν ότι ένας λογαριασμός μπορεί να κλείσει σε περίπτωση παραβίασης. Οι χρήστες πρέπει να σέβονται «τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των άλλων και περιμένουν από τους άλλους χρήστες να κάνουν το ίδιο», αναφέρεται.

Η παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας απαγορεύεται από το Periscope και η εταιρεία έχει μια ομάδα αποκλειστικά αφιερωμένη στον έλεγχο του περιεχομένου. Πάντως, το ζήτημα του streaming στο Periscope θα μπορούσε να αναδειχθεί στην επόμενη μεγάλη διαμάχη γύρω από την πειρατεία.