Το Twitter έκλεισε πάνω από 32.000 προπαγανδιστικούς λογαριασμούς που συνδέονται με Κίνα, Ρωσία και Τουρκία

Το Twitter έκλεισε πάνω από 32.000 προπαγανδιστικούς λογαριασμούς που συνδέονται με Κίνα, Ρωσία και Τουρκία
epa08197657 (FILE) - A close-up image showing the Twitter app on an iPhone in Kaarst, Germany, 08 November 2017 (reissued 06 February 2020). Twitter on February 2020 released their 4th quarter 2019 results, saying their revenue in a quarter for the first time crossed the 1 billion USD level as it reported a jump in numbers of audience. Revenues were up 11 per cent year on year, while net income dropped 12 per cent to 119 million USD. EPA/SASCHA STEINBACH *** Local Caption *** 53883774 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μια δημοσίευση ιστολογίου της Πέμπτης, η εταιρεία κοινωνικών μέσων αποκάλυψε ότι διέγραψε 32.242 λογαριασμούς για παραβίαση της πολιτικής της κατά της χειραγώγησης της υπηρεσίας.

της Alyza Sebenius, Bloomberg

Η Twitter Inc. κατάργησε δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς που ασκούν προπαγάνδα, οι οποίοι συνδέονται με τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία.

Σε μια δημοσίευση ιστολογίου της Πέμπτης, η εταιρεία κοινωνικών μέσων αποκάλυψε ότι διέγραψε 32.242 λογαριασμούς για παραβίαση της πολιτικής της κατά της χειραγώγησης της υπηρεσίας. Το Twitter περιέγραψε ότι οι λογαριασμοί «ασκούσαν επιχειρήσεις ενημέρωσης που συνδέονται με το κράτος».

Οι 23.750 λογαριασμοί που συνδέονταν με την Κίνα έγραφαν μηνύματα, σε μεγάλο βαθμό σε κινεζικές γλώσσες, που υποστήριζαν την κυβέρνηση και διέδιδαν «παραπλανητικά» αφηγήματα σχετικά με την πολιτική δυναμική του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Twitter, το οποίο είπε ότι οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς ανακαλύφθηκαν προτού αποκτήσουν μεγάλη επιρροή.

Το Twitter αποκάλυψε επίσης 1.152 λογαριασμούς που συνδέονταν με τη Ρωσία και αποτελούσαν μέρος ενός δικτύου που προωθούσε το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας υπέρ του Κρεμλίνου και επιτίθετο σε αντιφρονούντες. Οι λογαριασμοί σχετίζονταν με έναν ιστότοπο γνωστό ως Current Policy που δημοσιεύει «πολιτική προπαγάνδα που υποστηρίζεται από το κράτος στη Ρωσία», σύμφωνα με το Twitter.

«Ένα δίκτυο λογαριασμών που σχετίζονται με αυτήν τη λειτουργία πολυμέσων τέθηκε σε αναστολή για παραβιάσεις της πολιτικής χειραγώγησης της πλατφόρμας μας – συγκεκριμένα την ανάρτηση και την ενίσχυση περιεχομένου με μη αυθεντικό, συντονισμένο τρόπο για πολιτικούς σκοπούς».

Η τελευταία ομάδα των 7.340 λογαριασμών στόχευε κυρίως εγχώριο κοινό στην Τουρκία. «Έδειχναν ισχυρή υποστήριξη» για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ενίσχυαν τα αφηγήματα που προωθούν το κυβερνών κόμμα του ΑΚP. Το δίκτυο, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με την πτέρυγα νεολαίας του κόμματος, περιείχε πολλούς «χακαρισμένους» λογαριασμούς Twitter που συνδέονταν με οργανισμούς επικριτικούς προς τον Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εταιρεία κοινωνικών μέσων.

Οι ενημερωτικές εκστρατείες από ομάδες με οικονομικά κίνητρα και από ξένες κυβερνήσεις είναι διαδεδομένες σε κοινωνικά μέσα όπως το Twitter και το Facebook. Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν να τις ταυτοποιούν και να τις αφαιρούν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, όταν μια ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησε να σπείρει διχασμό στις ΗΠΑ.