Το Twitter γέμισε… καρδούλες

Το Twitter γέμισε… καρδούλες

Likes και καρδιές αντί για αστέρια θα βλέπουν από εδώ και μπρος οι χρήστες του Twitter στους λογαριασμούς τους.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αργεί ακόμη, όμως στο Twitter από ό,τι φαίνεται κάνουν τα πάντα για να αλλάξουν την κακή πορεία αύξησης χρηστών παγκοσμίως. Γι’ αυτό και οι φίλοι της πλατφόρμας σε ολόκληρο τον κόσμο βλέπουν από σήμερα τα γνωστά τους αστεράκια της επιλογής Favourite, να αντικαθιστώνται από like και καρδούλες!

Σύμφωνα με το Twitter, το αστεράκι συχνά μπέρδευε τους νέους χρήστες, που δεν καταλάβαιναν ακριβώς το νόημά του, ενώ η καρδιά είναι ένα πιο οικείο σύμβολο, που έχει παρόμοιο νόημα σε διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες.

Η αλλαγή λανσαρίστηκε με το αντίστοιχο tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Twitter:

Τον περασμένο Ιούνιο, ορισμένοι χρήστες είχαν δει ξαφνικά (και προσωρινά) το favorite να αντικαθίσταται από το like, με το Twitter να παραδέχεται τότε ότι επρόκειτο για ένα “πείραμα”. Ωστόσο, λίγοι περίμεναν πως αυτό το πείραμα θα γινόταν πράξη και τελικά το αστέρι του Twitter θα… έπεφτε για να αντικατασταθεί από μία καρδιά.

“Η καρδιά είναι πιο εκφραστική, επιτρέποντας τη διατύπωση μίας σειράς συναισθημάτων και την εύκολη σύνδεση με ανθρώπους. Και στα τεστ μας βρήκαμε ότι ο κόσμος το λάτρεψε”, υποστηρίζει το Twitter – αν και οι πρώτες αντιδράσεις από χρήστες είναι μάλλον αρνητικές, καθώς οι περισσότεροι είχαν συνηθίσει το κίτρινο αστεράκι.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Twitter για το περασμένο οικονομικό τρίμηνο έδειξαν μια αναιμική αύξηση χρηστών παγκοσμίως, με τον νέο επικεφαλής της εταιρείας, Τζακ Ντόρσεϊ να επιχειρεί να πείσει τους επενδυτές ότι το άλλοτε ραγδαία αναπτυσσόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν θα συνεχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα.