Το Twitter είδε αύξηση-ρεκόρ στους χρήστες του παρά το πρόσφατο χακάρισμα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία είπε ότι εξετάζει επιπρόσθετες επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και μιας συνδρομητικής υπηρεσίας, με στόχο να συμπληρωθούν τα έσοδα από διαφημίσεις τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από το 82% των συνολικών εσόδων.

Η Twitter Inc. μόλις κατέγραψε ένα δεύτερο στη σειρά τρίμηνο αύξησης-ρεκόρ του αριθμού των χρηστών της, καθώς τα άτομα έσπευσαν να εγγραφούν στην υπηρεσία για ειδήσεις και ψυχαγωγία κατά το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Όμως, οι διαφημιστικές δραστηριότητες επλήγησαν εν μέσω μιας υποχώρησης του παγκόσμιου μάρκετινγκ και περικοπών στις διαφημιστικές δαπάνες.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι είχε 186 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου – αύξηση κατά 34% σε ετήσια βάση, που είναι και η μεγαλύτερη από τότε που άρχισε να μετρά το συγκεκριμένο μέγεθος το 2016. Ο αριθμός των χρηστών αυξήθηκε κατά 24% το πρώτο τρίμηνο – ποσοστό που κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο μέχρι εκείνη τη στιγμή, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η τιμή της μετοχής του Twitter αυξήθηκε κατά 3% στο άνοιγμα της αγοράς αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση.

Όμως, οι πωλήσεις του 2ου τριμήνου μειώθηκαν κατά 19% στα 683,4 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε η γνωστή εταιρεία κοινωνικών μέσων με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε το Bloomberg, οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κατά 704,6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά μέσο όρο.

Η εταιρεία είπε ότι εξετάζει επιπρόσθετες επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και μιας συνδρομητικής υπηρεσίας, με στόχο να συμπληρωθούν τα έσοδα από διαφημίσεις τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από το 82% των συνολικών εσόδων.

Το Twitter παραδέχθηκε επίσης ότι υπήρξε παραβίαση υψηλού προφίλ της υπηρεσίας του μέσα στον Ιούλιο, αποκαλώντας το συμβάν απογοητευτικό και λέγοντας ότι «συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου καθώς διεξάγουν τις έρευνές τους».

Οι χάκερ χρησιμοποίησαν τεχνικές phishing κατά εργαζομένων της εταιρείας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τουλάχιστον 130 λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των Joe Biden, Jeff Bezos και Elon Musk. Στη συνέχεια, έστειλαν tweets όπου ζητούσαν Bitcoin.

«Κατανοούμε τις ευθύνες μας και δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών με κάθε πράξη μας, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα ασφαλείας» δήλωσε ο CEO του Twitter, Jack Dorsey.