Το Wi-Fi πρόκειται να γίνει πιο ευκολονόητο

Το Wi-Fi πρόκειται να γίνει πιο ευκολονόητο

Και αυτό επιτυγχάνεται με την αλλαγή στην ονομασία των routers. 

Το Wi-Fi ξεκίνησε σχετικά απλά: Το διαδίκτυο μεταδιδόταν στον αέρα, και οι φορητοί υπολογιστές και τα κινητά μας το «έπιαναν» και μας συνέδεαν. Αλλά καθώς οι κατασκευαστές βρήκαν νέους τρόπους να επιταχύνουν αυτές τις διασυνδέσεις, η ονομασία των ρούτερ έγινε πιο περίπλοκη.

802.11n. 802.11ac. 802.11ax. Ποιο να διαλέξει κανείς όταν αγοράζει ρούτερ; Τώρα η εταιρεία εμπορικών αντιπροσώπων Wi-Fi Alliance σταματά τη χρήση γραμμάτων, υιοθετώντας μια πιο ξεκάθαρη ονομασία.

Η εταιρεία ενθαρρύνει τους κατασκευαστές ρούτερ να χρησιμοποιούν ονόματα όπως Wi-Fi 4 (που τώρα ονομάζεται 802.11n), Wi-Fi 5 (που τώρα ονομάζεται 802.11ac) και Wi-Fi 6 (που τώρα ονομάζεται 802.11ax και πρόκειται για μια πιο γρήγορη ποικιλία που δεν θα κυκλοφορήσει στις αγορές μέχρι την επόμενη χρονιά), έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να αντιληφθούν πιο εύκολα αν αγοράζουν προϊόν τελευταίας τεχνολογίας. Μπορεί οι αλλαγές στα ονόματα να μην είναι υποχρεωτικές, αλλά ειδικοί της εταιρείας προβλέπουν ότι οι περισσότερες εταιρείες θα συμμορφωθούν με αυτές. Παλαιότερες εκδόσεις των ρούτερ Wi-Fi (802.11b, 802.11a and 802.11g) δεν θα αλλάξουν ονομασία, καθώς αυτές οι συσκευές σπάνια χρησιμοποιούνται πλέον.

Τα νέα της αλλαγής ονομάτων έρχονται λίγους μόνο μήνες μετά από το λανσάρισμα της πρώτης σημαντικής ενημέρωσης ασφαλείας για το Wi-Fi εδώ και 14 χρόνια.