Το X του Έλον Μασκ αφαίρεσε δυνατότητα αναφοράς της τρανσφοβίας

Το X του Έλον Μασκ αφαίρεσε δυνατότητα αναφοράς της τρανσφοβίας
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Μείζον θέμα η ρητορική μίσους στην πλατφόρμα υπό την ηγεσία του Μασκ.

Ενημερωμένη έκδοση του X (πρώην Twitter), του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ αφαίρεσε τη δυνατότητα αναφοράς του misgendering και της στοχευμένης τρανσφοβικής παρενόχλησης.

Σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσιογράφος Alejandra Caraballo σημείωσε ότι το σύστημα αναθεωρήθηκε για να αφαιρεθούν οι επιλογές για συγκεκριμένες, αντί-τρανς μορφές παρενόχλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι  ότι με την ενημέρωση αφαιρέθηκε και η ενότητα του πλαισίου, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να προσθέτουν σχόλια σχετικά με την αναφορά.

Τα screenshots που συλλέχθηκαν από το τεχνολογικό blog Pocket-lint το 2022, σχετικά με τον τρόπο αναφοράς μιας δημοσίευσης στο X δείχνουν ότι οι επιλογές περιλάμβαναν το misgendering, τη χρήση προσβολών, τη διάδοση του φόβου με στόχο συγκεκριμένες ταυτότητες, και την ενθάρρυνση της παρενόχλησης.

Το νέο σύστημα αναφοράς έρχεται εν μέσω μιας σειράς αλλαγών πολιτικής που έχουν τροποποιήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ρητορική μίσους στην πλατφόρμα, στο πλαίσιο της υποτιθέμενης προσπάθειας του Ελον Μασκ να εναντιωθεί στη «λογοκρισία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: