Η Amazon εκτόξευσε δοκιμαστικούς δορυφόρους – Πιο κοντά το γρήγορο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Η Amazon εκτόξευσε δοκιμαστικούς δορυφόρους – Πιο κοντά το γρήγορο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη
This picture taken on on October 22, 2019, shows a new Amazon warehouse, part of mobile robotic fulfilment systems also known as 'Amazon robotics', in Bretigny-sur-Orge, some 30kms south of Paris. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP) Photo: AFP
Ο κολοσσός πλησιάζει στην κατασκευή ενός παγκόσμιου δορυφορικού δικτύου internet.

Περισσότερα από τέσσερα χρόνια από τότε που η Amazon ανακοίνωσε το φιλόδοξο σχέδιό του να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή ενός παγκόσμιου δορυφορικού δικτύου internet, ο τεχνολογικός κολοσσός εκτόξευσε την Παρασκευή το πρώτο ζευγάρι δορυφόρων για το σύστημα Project Kuiper στο διάστημα.

«Έχουμε κάνει εκτεταμένες δοκιμές εδώ στο εργαστήριό μας και έχουμε υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στον δορυφορικό μας σχεδιασμό, αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις δοκιμές σε τροχιά», δήλωσε πριν από την εκτόξευση ο Rajeev Badyal αντιπρόεδρος τεχνολογίας του Project Kuiper.

Το Project Kuiper είναι το σχέδιο της Amazon να δημιουργήσει ένα δίκτυο 3.236 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά, για να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας οπουδήποτε στον κόσμο. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 10 δισ. δολάρια για την κατασκευή του Kuiper και πρόσφατα άνοιξε τον δρόμο σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας πριν από την κυκλοφορία 120 εκατομμυρίων δολαρίων στη Φλόριντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ονομασία «Protoflight», η αποστολή της Παρασκευής είδε τον πύραυλο Atlas V της United Launch Alliance να μεταφέρει δύο δορυφόρους – τον Kuipersat-1 και τον Kuipersat-2. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το pad SLC-41 της ULA στο Cape Canaveral της Φλόριντα.

Η Amazon άλλαξε δύο φορές τη διαδρομή για το ζεύγος δορυφόρων προτού αποφασίσει τελικά να πάει με τον άμεσα διαθέσιμο, αν και πολύ ισχυρό, πύραυλο Atlas V για την αποστολή Protoflight. Η Amazon σχεδίαζε αρχικά να εκτοξεύσει τον πύραυλο RS1 της ABL Space, προτού οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του RS1 μεταφέρουν τους δορυφόρους στον πύραυλο Vulcan της United Launch Alliance, αλλά οι καθυστερήσεις στο ντεμπούτο της Vulcan μετέφεραν τους δορυφόρους στον Atlas V.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: