Τόκιο 2020: Σε καραντίνα ολόκληρη η αποστολή από την Ουγκάντα

Τόκιο 2020: Σε καραντίνα ολόκληρη η αποστολή από την Ουγκάντα
epa08318051 (FILE) - A pedestrian wearing a protective face mask walks past the emblem of the Tokyo Olympic Games in Tokyo, Japan, 23 March 2020 (re-issued on 24 March 2020). The International Olympic Committee (IOC) on 24 March 2020 announced that the Tokyo 2020 Olympic Games will be postponed to 2021 due to the ongoing coronavirus COVID-19 pandemic. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το κρούσμα ανιχνεύθηκε στον έλεγχο που υποβλήθηκε το Σάββατο (19/6), κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Η (οκταμελής) αποστολή αθλητών από την Ουγκάντα, που βρίσκεται στην ιαπωνική πόλη Ιζουμισάνο για προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, τέθηκε σε καραντίνα ως τις 3 Ιουλίου, καθώς συνοδός προπονητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το κρούσμα ανιχνεύθηκε στον έλεγχο που υποβλήθηκε το Σάββατο (19/6), κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο του Τόκιο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι, αρχικά, στους αθλητές επιτράπηκε να μεταβούν στο Ιζουμισάνο, ενώ ο προπονητής τέθηκε σε απομόνωση.

Στη συνέχεια, όμως, κρίθηκε ότι οι αθλητές αποτελούν στενές επαφές του κρούσματος και τους ζητήθηκε να παραμείνουν ως τις 3/7 στο ξενοδοχείο τους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί άδεια να προπονούνται σε εξωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK, τα μέλη της αποστολής είχαν δηλώσει ότι έχουν εμβολιαστεί και ότι έχουν δώσει αρνητικό δείγμα, πριν την αναχώρηση από τη χώρα τους.

Η αποστολή επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει στην Ιαπωνία στις 16 Ιουνίου, όμως η πτήση ακυρώθηκε, λόγω έξαρσης κρουσμάτων στη χώρα της Αφρικής.